Χίγκινς, Τζακ

Ο Τζακ Χίγκινς έζησε στο Μπέλφαστ μέχρι τα δώδεκά του χρόνια. Στα δεκαπέντε του εγκατέλειψε το σχολείο, κατετάγη στη Βασιλική Έφιππη Φρουρά και υπηρέτησε για δύο χρόνια στα σύνορα της Ανατολικής Γερμανίας κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Στη συνέχεια έκανε διάφορα παράταιρα επαγγέλματα, από εργάτης σε τσίρκο και οδηγός φορτηγού μέχρι υπάλληλος γραφείου, και αργότερα, αφότου σπούδασε κοινωνιολογία και κοινωνική ψυχολογία, καθηγητής και πανεπιστημιακός λέκτορας.

Το έργο του Ο Αετός Άγγιξε τη Γη τον ανέδειξε σε συγγραφέα διεθνούς φήμης και από τότε τα μυθιστορήματά του έχουν πουλήσει πάνω από διακόσια πενήντα εκατομμύρια αντίτυπα και έχουν μεταφραστεί σε πενήντα πέντε γλώσσες. Πολλά από αυτά, ανάμεσά τους τα Ο Αετός Άγγιξε τη Γη, Επάγγελμα Τρομοκράτης, Προσευχή για το Μελλοθάνατο, Σε Επικίνδυνο Έδαφος και Το Στίγμα του Κεραυνού, έχουν μεταφερθεί με επιτυχία στον κινηματογράφο. Στα τελευταία του βιβλία κεντρικός ήρωας είναι ο πρώην τρομοκράτης του IRA Σον Ντίλον.

Το 1995 έγινε επίτιμος διδάκτορας του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Λιντς. Είναι μέλος της Βασιλικής Εταιρείας των Τεχνών, πεπειραμένος αυτοδύτης και δεινός σκοπευτής. Ζει στο νησί Τζέρσι της Μάγχης.