• Πληρωμές με αντικαταβολή ισχύουν μόνο για την Ελλάδα και για ποσά μικρότερα των 500 ευρώ. Οι παραγγελίες από το εξωτερικό και την Κύπρο θα εκτελούνται μόνο εφόσον η πληρωμή γίνεται με πιστωτική κάρτα (μεταφορά στο ασφαλές περιβάλλον της EUROBANK).

 • ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

  Ελλάδα: Παραγγελίες που ξεπερνούν τα 30€ αποστέλλονται δωρεάν, ενώ έχετε επίσης τη δυνατότητα να πληρώσετε με άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα (ισχύει μόνο για κάρτες που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα). Παραγγελίες κάτω από 30€ επιβαρύνονται με έξοδα αποστολής που είναι:
  -Για πληρωμές με πιστωτική κάρτα 3,50€
  -Για αντικαταβολές επιπλέον 2€, δηλαδή συνολικά 5,50€.
  Παραγγελίες κάτω των 10€ επιβαρύνονται επιπρόσθετα με έξοδα συσκευασίας- διαχείρισης 3€.

  (Αναστολή παραλαβής παραγγελιών από τα βιβλιοπωλεία μας κατά την διάρκεια των lockdown) Επιπρόσθετα, έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε να παραλάβετε εσείς τα βιβλία σας από τα βιβλιοπωλεία μας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα χωρίς καμία χρέωση εξόδων αποστολής ανεξαρτήτως ύψους παραγγελίας. Η πληρωμή σε αυτή την περίπτωση μπορεί να γίνει μόνο με πιστωτική- χρεωστική κάρτα (η παραλαβή από τα βιβλιοπωλεία έχει ανασταλλεί όσο είναι σε ισχύ οι έκτακτες ρυθμίσεις για τον Covid 19) .

  Εξωτερικό: Οι αποστολές εξωτερικού επιβαρύνονται με ταχυδρομικά έξοδα ανάλογα με το βάρος και σύμφωνα με τους τιμοκαταλόγους των ΕΛ.ΤΑ (λεπτομέρειες εδώ), της Γενικής Ταχυδρομικής (λεπτομέρειες εδώ) ή της DHL (λεπτομέρειες εδώ) ανάλογα με το τι έχετε επιλέξει εσείς κατά την διαδικασία της παραγγελίας.
  Η Πρωτοπορία διατηρεί το δικαίωμα να αποστέλλει παραγγελίες εξωτερικού με τα ΕΛ.ΤΑ, ακόμη κι αν επιλέξατε courier, αν η αποστολή είναι ανέφικτη με courier (πχ αν η διεύθυνση αποστολής είναι Ταχυδρομική Θυρίδα εξωτερικού ή Ταχυδρομική Θυρίδα στην Κύπρο, κτλ).

  Για αποστολές στην Κύπρο με την Γενική Ταχυδρομική ισχύουν νέες προνομιακές χρεώσεις:
  από 0 έως 5 κιλά 8 €
  από 5 έως 10 κιλά 15 €
  από 10 έως 15 κιλά 22 €
  από 15 έως 20 κιλά 30€ (κάθε κιλό πάνω από τα 20 επιπλέον +1,50€), χρόνος παράδοσης 4-8 ημέρες.
  (βλέπε κατάλογο εδώ).


Για αποστολές στην Γερμανία, την Αλβανία και την Βουλγαρία με την Γενική Ταχυδρομική ισχύουν οι προνομιακές χρεώσεις που ισχύουν για την Ζώνη 1, (βλέπε κατάλογο εδώ).
 • Οι παραγγελίες σε όλη την Ελλάδα αποστέλλονται στην διεύθυνση παραλήπτη της παραγγελίας σας, με υπηρεσία ταχυμεταφορών (courier). Στο εξωτερικό αποστέλλονται είτε με υπηρεσία ταχυμεταφορών (courier) είτε με το ταχυδρομείο ανάλογα με το τι έχετε επιλέξει.
  Αποστολές θα πραγματοποιούνται καθημερινά, εκτός Σαββάτου, Κυριακής και επίσημων αργιών.

Για μεγάλες ή ειδικές παραγγελίες (σχολεία, βιβλιοθήκες, κλπ) παρακαλούμε επικοινωνήστε με τις κ. Φτάκα Ευγενία ή κ. Σαραφίδου Ελένη, 2103801591 εσωτ. 199.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση η απορία σχετικά με τις παραγγελίες σας μπορείτε να επικοινωνείτε στη διεύθυνση sales@protoporia.gr και info@protoporia.gr (παρακαλούμε μην καλείτε στα τηλέφωνα των βιβλιοπωλείων και των ειδικών παραγγελιών καθώς οι συνάδελφοι εκεί δεν μπορούν να σας εξυπηρετήσουν).