Stohl, Margaret

“Η συγγραφή με έχει μπλέξει και ξεμπλέξει από μπελάδες από τότε που ήμουν 15 χρονών (εκείνη την εποχή βέβαια κυρίως με έμπλεκε). Έχω γράψει τα πάντα από παιχνίδια βίντεο-γκέιμ μέχρι σενάρια, όπως επίσης και ποίηση. Εδώ και 10 χρόνια, έχω σχεδιάσει πολλά παιχνίδια, ένα από τα οποία είχε προταθεί για ‘Πιο Πρωτοποριακό Ντιζάιν Παιχνιδιού’ αλλά έχασα από ένα κρεμμύδι που τραγουδούσε ραπ. Αν ξέρετε από βίντεο-γκέιμ τότε θα καταλάβετε γιατί έχω ονομάσει τα δύο άτακτα σκυλιά μου Ζέλντα και Κέρμπι.
Σχολείο. Πέρασα περισσότερα χρόνια στο σχολείο από όσο θα έπρεπε ποτέ κανείς, γιατί, η αλήθεια είναι πως το να διαβάζεις βιβλία είναι καλύτερο από το να δουλεύεις. Ερωτεύτηκα την αμερικάνικη λογοτεχνία στο Άμχερστ και το Γέιλ, πήρα μάστερ στα Αγγλικά από το Στάνφορντ και σπούδασα δημιουργική γραφή με το σπουδαίο ποιητή George MacBeth στο Πανεπιστήμιο της East Anglia. Έχω διδάξει Εισαγωγή στον Κινηματογράφο σαν βοηθός στο Γέιλ και Ρομαντική Ποίηση στο Στάνφορντ. Μην τοπείτε στους ανθρώπους του Γέιλ, αλλά μερικές φορές δίδασκα ένα μάθημα πριν δω τη σχετική ταινία…
Ζω στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, με την οικογένειά μου, τα περισσότερα μέλη της οποίας είχαν σκλαβωθεί να δουλεύουν γιαμένα, με τον άλφα ή βήτα τρόπο, για το βιβλίο μου Όμορφα Πλάσματα. Δεν κάνω πλάκα. Όταν οι κόρες μου ήθελαν να πάνε σχολείο εγώ τους έλεγα: «Γιατί είστε τόσο εγωίστριες; Πίσω στο δωμάτιό σας να κάνετε επιμέλεια». Και όταν λέω “έλεγα” εννοώ “φώναζα”και ίσως και να πετούσα και κάποια αντικείμενα, είναι όλα τόσο θολά μέσα στο μυαλό μου. Έχω συνεταίρο συγγραφέα την Kami και αυτή είναι ο λόγος που ολοκληρώνεται οτιδήποτε. (Εντάξει, η Κ και οι κόρες-σκλάβοι…)
Έτσι λοιπόν, γράψαμε ένα βιβλίο φέτος και θα κυκλοφορήσει σε πολλές χώρες. Και ελπίζω ειλικρινά να μην κυκλοφορεί συγχρόνως κανένα βιβλίο με κρεμμύδια που τραγουδάνε”.