Σιμόπουλος, Στράτος

Ο Ευστράτιος Σιμόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1959 και αποφοίτησε από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Από το 1985 ασκεί το επάγγελμα του Μηχανικού και σήμερα είναι Διευθύνων Σύμβουλος τεχνικής εταιρίας, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή ιδιωτικών έργων και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και σε Βαλκανικές χώρες.

Είναι, μεταξύ άλλων, μέλος του ΤΕΕ, του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος, του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Ελληνοαμερικανικού και Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου, της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων και της Ιωνικής Εστίας.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και αντιπρόεδρος των αθλητικών συλλόγων ΠΑΟΔ και Μακεδονικού.

Είναι επίσης εκλεγμένο μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και διετέλεσεΑναπληρωτής Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων του κόμματος.

Μιλάει πολύ καλά την αγγλική γλώσσα.

Είναι παντρεμένος με τη φαρμακοποιό Ρουμπίνη Παπανικοπούλου και έχει ένα γιο.