Σίλβα, Ντανιέλ

Ο Ντάνιελ Σίλβα, πρώην δημοσιογράφος και παραγωγός της τηλεόρασης, έχει καλύψει στη σταδιοδρομία του πολλούς τομείς της διεθνούς ειδησεογραφίας, από τις πολιτικές εξελίξεις της Ουάσιγκτον ως τις συγκρούσεις της Μέσης Ανατολής.

Συνεργάστηκε επί χρόνια με το ειδησεογραφικό πρακτορείο United Press International, του οποίου για μια διετία διετέλεσε Ανταποκριτής Μέσης Ανατολής στο Κάιρο. Στη συνέχεια δούλεψε στο τμήμα ειδησεογραφίας του CNN στην Ουάσιγκτον, δημιουργώντας δημοφιλή προγράμματα όπως τα The International Hour, Inside Politics, The World Today, Prime News, Crossfire, The Capital Gang, Late Edition, Evans & Novak και Inside Politics Weekend.

To 1994 άρχισε να γράφει το The Unlikely Spy, το πρώτο μυθιστόρημά του, που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς και οι New York Times το παρομοίασαν με τον Κατάσκοπο που Γύρισε από το Κρύο, του Τζον Λε Καρέ. Το βιβλίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία διεθνώς και μεταφράστηκε σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες. Εξίσου μεγάλη επιτυχία γνώρισαν και τα επόμενα μυθιστορήματά του, Το Σημάδι του Εκτελεστή, Ο Χορός των Δολοφόνων, Η Τελευταία Αποστολή και The English Assassin. Σήμερα ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή.
Ζει στην Τζόρτζταουν της Ουάσιγκτον με τη σύζυγό του, Τζέιμι Γκάντζελ, ανταποκρίτρια της δημοσιογραφικής εκπομπής Today του NBC, και τα δύο παιδιά τους, Λίλυ και Νίκολας.