Νιζάμη, Κατερίνα Θ.

Η Κατερίνα Νιζάµη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι Σύµβουλος Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών στην Πρωτοβάθµια Εκπαίδευση ?υτικής Θεσσαλονίκης. Έχει µεταπτυχιακό µε τίτλο «Συναισθηµατικές και Συγκινησιακές ?υναµικές και εκπαίδευση» από το Πανεπιστήµιο Tor Vergata της Ρώµης. Είναι κάτοχος ?ιπλώµατος Γενικής Αγωγής του ?ιδασκαλείου Θεσσαλονίκης και πτυχιούχος της ΑΤΕΙ της Σχολής ?ιοίκησης και Οικονοµίας στη Λάρισα. Έχει εξειδίκευση στην Σχολική Ψυχολογία, (Πανεπιστήµιο Αιγαίου) στην ?ιαπολιτισµική Αγωγή και Εκπαίδευση, (Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας) στην Σεξουαλική Αγωγή και Εκπαίδευση, (Πανεπιστήµιο Αιγαίου) και στην Πολλαπλή Νοηµοσύνη του Gardner και Εκπαίδευση. Έχει πιστοποίηση Αγγλικής, Γαλλικής και Ιταλικής γλώσσας σε επίπεδο Γ2.
Έχει λάβει µέρος σε πολλά διεθνή και ελληνικά Συνέδρια µε εισηγήσεις, ως οργανωτική επιτροπή, κριτής και προεδρείο εργασιών. Έχει δηµοσιεύσεις σε επιστηµονικά περιοδικά, µε κριτές, στο εξωτερικό και στην Ελλάδα καθώς και σε πολλά λογοτεχνικά περιοδικά και είναι µέλος της Παιδαγωγικής Εταιρίας Ελλάδος.
Έχει εκδώσει το βιβλίο «Κουκλοταξίδια στη χώρα των Συναισθηµάτων» από τις εκδόσεις ΒΑΡΦΗ, ένα εγχειρίδιο για εκπαιδευτικούς και γονείς για τον τρόπο που ασκούµε συναισθηµατική Νοηµοσύνη στα παιδιά µέσα από το κουκλοθέατρο, τη δραµατική τέχνη και το παραµύθι, καθώς και πως αναπτύσσουµε τους τύπους της Πολλαπλής Νοηµοσύνης του Gardner, το βιβλίο «Η αχαριστία του κροκόδειλου» από τις εκδόσεις Τζιαµπίρης Πυραµίδα και το βιβλίο «Ο Λιµπόπο κι ο Πλου Πλου…µαζι;» από τις εκδόσεις iWrite.
Το ταξίδι στον µαγικό κόσµο των Συναισθηµάτων συνεχίζεται µε πολλή µεγάλη αγάπη και εκτίµηση για το παιδί.