Μπέλτσος, Λεωνίδας

Ονοµάζοµαι Λεωνίδας Μπέλτσος, είµαι απόφοιτος του τµήµατος Μηχανικών Αυτοµατισµού του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και κατέχω µεταπτυχιακό τίτλο στα Πληροφοριακά Συστήµατα από το Πανεπιστήµιο Μακεδονίας. Ωστόσο µε κέρδισε η φύση, η µελισσοκοµία και ο εναλλακτικός τουρισµός. Ασχολούµαι µε την µελισσοκοµία τα τελευταία δώδεκα χρόνια, µε έντονη διαδραστική παρουσία στο κοµµάτι της γαστρονοµίας. Παράγω και επεξεργάζοµαι τα δικά µου προϊόντα, ενώ παράλληλα, συµµετέχω σε δράσεις που αφορούν τη µέλισσα και τον εναλλακτικό τουρισµό. Η ιδέα του βιβλίου ξεκίνησε όταν ταξιδεύοντας µε φίλους, επισκέφτηκα διάφορες περιοχές µε ιδιαίτερο γαστρονοµικό ενδιαφέρον, όπου υλοποιήσαµε συνταγές µε την βοήθεια ανθρώπων που αγαπούν τη µαγειρική, όπως καταξιωµένους σεφ, ζαχαροπλάστες, µάγειρες, µπάρτεντερ, κ.α. Μετά από πολλά ταξίδια και κόπο δυο ετών, αλλά γεµάτος µε πολλές µαγειρικές εµπειρίες και αξιόλογες γνωριµίες, καταφέραµε να αναδείξουµε το µέλι ως έναν θησαυρό γαστρονοµίας, αναζητώντας το «ουµάµι» των γεύσεων. Το «κόνσεπτ» ήταν τα πιάτα να δηµιουργούνται και να φωτογραφίζονται σε ιδιαίτερους χώρους όπως, οινοποιεία, delicatessen καταστήµατα, γκουρµέ εστιατόρια, κτήµατα, µουσεία, παραλίες και όχι απλά σε µια κουζίνα. Αυτό µου έδωσε ένα ακόµα κίνητρο ώστε να υλοποιήσω τελικά το βιβλίο µου, συγκεντρώνοντας εκτός από συνταγές, όµορφες εικόνες από διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα και αναδεικνύοντας αυτό το υπέροχο προϊόν που παράγουν οι µέλισσες, το ΜΕΛΙ.