Μπαρμπαρίγου, Αργυρώ

Η Αργυρώ Μπαρµπαρίγου γεννήθηκε και µεγάλωσε στη Νάουσα της Πάρου. Στο κυκλαδίτικο αυτό νησί έκανε τα πρώτα της βήµατα στη µαγειρική. Εκεί έµαθε στο πλευρό της µητέρας της, Κωνστάντζας, να δηµιουργεί συνταγές µε αγάπη, αφοσίωση και σεβασµό. Από µικρήηλικία αγάπησε τη µαγειρική και ασχολήθηκε µε τις τεχνικές της κουζίνας και των υλικών. Έµαθε να φτιάχνει συνταγές και να αποµνηµονεύει τα µυστικά τους. Μεγάλωσε, άλλωστε, µέσα στην κουζίνα του εστιατορίου που διατηρούσε η οικογένειά της στη Νάουσα.Όντας αυτοδίδακτη, αλλά µε δίψα για τη γαστρονοµία, εξέλιξε τις γνώσεις της στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Και συνεχίζει να παραµένει µια παθιασµένη µαγείρισσα, που «ταξιδεύει» την ελληνική κουζίνα σε όλο τον κόσµο. Έχει εκπροσωπήσει πολλές φορές τηνΕλλάδα, µαγειρεύοντας µε ζήλο σε παγκόσµιες διοργανώσεις, πάντα προβάλλοντας την ελληνική γαστρονοµία, τη µεσογειακή διατροφή και τα ελληνικά προϊόντα. Η Αργυρώ κατέχει τον τίτλο της «Πρέσβειρας της κουζίνας του Αιγαίου για τη γαστρονοµική περιφέρεια της Ευρώπης», τίτλο τον οποίο διατηρεί έως σήµερα. Έχει διανύσει µια µεγάλη πορεία στον χώρο της εστίασης, µε το εστιατόριο «Παπαδάκης» να ξεκινά από τα µέσα της δεκαετίας του 1990 στην Πάρο και τα τελευταία 20 χρόνια να συνεχίζει τη λειτουργία τουστην Αθήνα. Η Αργυρώ «εισέρχεται» τηλεοπτικά, σχεδόν για δυο δεκαετίες, στα σπίτια και τις κουζίνες µας καθηµερινά, µοιράζοντάς µας απλόχερα τις συνταγές της και όλα τα µυστικά επιτυχίας που κατέχει. Έχει αρθρογραφήσει σε µεγάλες εφηµερίδες και περιοδικά, ενώ έχει συγγράψει 10 επιτυχηµένα βιβλία µαγειρικής και κάποιες ειδικές γαστρονοµικές εκδόσεις. Διαθέτει ένα από τα µεγαλύτερα site µαγειρικής της χώρας µας, το argiro.gr, είναι ενεργή στα SoMe και διατηρεί επικοινωνία µε εκατοντάδες χιλιάδεςθερµών υποστηρικτών της, που της στέλνουν σχόλια, συνταγές και ευχές. Πιστεύει µε πάθος ότι η ελληνική κουζίνα είναι τόσο πλούσια και µοναδική, ώστε να µπορεί να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες του κόσµου, αποτελώντας ανεξάντλητη πηγή έµπνευσης όχι µόνο για τους Έλληνες νέους chef, αλλά και για τους chef όλου του κόσµου.«Από στόµα σε στόµα και από γενιά σε γενιά διαδίδεται και διατηρείται η Ελληνική κουζίνα.» Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου και το µότο της Αργυρώς.