McVicar, Jekka

Η Jessica (Jekka) McVicar είναι πρωτοπόρος στην οργανική καλλιέργεια βοτάνων. Πρόσφατα κέρδισε το 9ο κατά σειρά Χρυσό Βραβείο στην Ανθοκομική Έκθεση του Chelsea (2004). Ξεκίνησε να καλλιεργεί βότανα σ' έναν μικρό κήπο στο Bristol πριν από 30 χρόνια.Από τότε τα βότανα είναι η ζωή της. Το 1985 δημιούργησε ένα οικογενειακό αγρόκτημα στο νότιο Gloucestershire. Εκεί σήμερα καλλιεργεί περισσότερες από 300 ποικιλίες βοτάνων και διατηρεί τη μεγαλύτερη συλλογή μαγειρικών και φαρμακευτικών βοτάνων στηΒρετανία. Εκτός από την καθημερινή ενασχόλησή της με το αγρόκτημα, η Jekka McVicar εμφανίζεται συχνά στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, σε προγράμματα κηπουρικής και μαγειρικής. Επί τρία χρόνια παρουσίαζε μια σειρά ραδιοφωνικών εκπομπών στο BBC με τίτλο Herbs Pure and Simple (Βότανα Αγνά και Απλά). Αρθρογραφεί σε όλα τα έγκυρα περιοδικά κηπουρικής και έχουν εδοθεί με μεγάλη επιτυχία τέσσερα βιβλία της για την οργανική καλλιέργεια βοτάνων: Jekka's Complete Herb Book, Good Enough to Eat (το οποίοανατυπώθηκε με τίτλο Cooking With Flowers), Seeds και New Book of Herbs. Η Jekka McVicar είναι πρόεδρος της Βοτανικής Εταιρείας της Δυτικής Αγγλίας και μέλος πολλών επιτροπών της RHS.