Kenji, Lopez-Alt J.

Ο James Kenji Alt σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) το 2002. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του εργάστηκε ως βοηθός μάγειρα και σερβιτόρος. Μετά τον γάμο του, ο Lopez - Alt συνδύασε το επώνυμό του, Alt, με αυτό της συζύγου του Adriana Lopez, απ’ όπου προκύπτει το σημερινό του ονοματεπώνυμο, J. Kenji Lopez-Alt. Συνεργάστηκε με αρκετούς σεφ της Βοστώνης, ως συντάκτης και διευθύνων σύμβουλος σε περιοδικά και blog μαγειρικής και ως αρθρογράφος των The New York Timesκαι του Cooking Light. Το πρώτο του βιβλίο, The Food Lab: Better Home Cooking Through Science, δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 από τον εκδοτικό οίκο W. W. Norton & Company και το 2016 κέρδισε το βραβείο James Beard Foundation γενικής μαγειρικής, καθώς και τα βραβεία International Association of Culinary Professionals για το Best American Cookbook and Cookbook of the Year. Το 2020 κυκλοφόρησε ένα παιδικό βιβλίο, Every Night is Pizza Night, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στη λίστα των New York Times Children Bestseller.