Καρανικόλας, Νικόλαος

Ο Νικόλας Καρανικόλας γεννήθηκε στην Νάουσα το 1974 και έλαβε το πτυχίο του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1997. Το 1999 έλαβε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα καιτο 2005 αναγορεύτηκε διδάκτορας μηχανικός του ιδίου τμήματος.

Κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών ασχολήθηκε ερευνητικά με θέματα εκτίμησης ακινήτων, ενώ αυτό το ερευνητικό του ενδιαφέρον αποτελεί μέχρι σήμερα έναν μόνιμο πυλώνατης απασχόλησής του με την επιστήμη.

Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων ενώ έχει συμετάσχει και σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων σχετικά με την εκτίμηση της αξίας των ακινήτων.

Από το 1998ασχολείται και επαγγελματικά με θέματα εκτιμήσεων ακινήτων ενώ έχει συνεργαστεί με πλήθος τραπεζών, φορέων και εταιρειών του χώρου εκτελόντας πλήθος εκτιμήσεων ακινήτων.

Από το 2009 είναι λέκτορας του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Α.Π.Θ. και διδάσκει το μάθημα “Εκτίμηση και Διαχείριση των Ακινήτων” στο 4ο έτος του προγράμματος σπουδών του τμήματος. Συγχρόνως, εδώ και πολλά έτη συνεργάζεται με το τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Α.Π.Θ. και το τμήμα Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας του ΤΕΙ Σερρών για την διδασκαλία αντιστοίχων μαθημάτων.

Έχει δώσει πλήθος διαλέξεων σε σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες αναφορικά με θέματα εκτιμητικής σε συνεργασία με τους συλλόγους Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Βόρειας Ελλάδας, Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και άλλους φορείς.