Καλόπουλος, Μιχάλης

Ο συγγραφέας και ερευνητής Μιχάλης Καλόπουλος, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1949. Έζησε για χρόνια στη Γερμανία όπου σπούδασε σε θετική κατεύθυνση και εργάστηκε ως υπεύθυνος σε μεγάλη εταιρεία σε θέση αναλυτή και με αντικείμενο την ανεύρεση λογικώνσφαλμάτων σε μεγάλους όγκους δεδομένων.Από το 1981 ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.

Από μικρό παιδί μελετούσε με κριτική διάθεση την ανθρώπινη συμπεριφορά απέναντι στην οργανωμένη θρησκεία. Μελέτησε για 15 έτη τα βιβλικά κείμενα, Μυθολογία, Ιστορία και Αρχαιολογία. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιστορικών.

Έγραψε τέσσερα βιβλία, Το Μεγάλο Ψέμα ( Α` Εκδοση Θεσσαλονίκη 1995- Α` Αγγλική Έκδοση Pennsylvania 2003 ), Ο Ένοπλος Δόλος ( Α` Έκδοση Θεσσαλονίκη 1998) , Αβραάμ οΜάγος (Α` Έκδοση Θεσσαλονίκη 2000) και Θαύμα η Απάτη το "Αγιο Φώς" της Ιερουσαλήμ ( Θεσσαλονίκη 2003) συμμετείχε με κεφάλαιο στο βιβλίο Αναβίωση της Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας Εκδόσεις Θεσσαλονίκη 2002 ) καθώς και με πλήθος άρθρων και δοκιμίων ιστορικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος σε περιοδικά της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών.

Είναι συχνός ομιλητής σε τηλεοπτικές εκπομπές με ιστορικό και κοινωνικό ενδιαφέρον και σε θέματα κριτικής της θρησκείας.