Goodkind, Terry

Ο Terry Goodkind γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ομάχα της Νεμπράσκα το 1949. Από μικρή ηλικία πάσχει από ένα είδος δυσλεξίας που τον δυσκολεύει στο διάβασμα και στο γράψιμο. Ξυλουργός, υπνοθεραπευτής, κατασκευαστής βιολιών είναι μερικά μόνο από τα πολλάεπαγγέλματα που έκανε μετά την αποφοίτησή του, προτού ακολουθήσει το δρόμο του επαγγελματία συγγραφέα.

Ο μυθικός κόσμος του "Ξίφους της Αλήθειας" ("Sword of Truth") άρχισε να παίρνει μορφή στο μυαλό του Goodkind στις αρχές της δεκαετίας του `90,όταν έχτιζε το σπίτι του στα δάση των βορειοανατολικών ΗΠΑ. "Ξεκίνησε με το χαρακτήρα της Κάχλαν και αναπτύχθηκε από εκείνη την ιδέα" θυμάται. "Πραγματικά με στοίχειωσε. Όταν ξεκίνησα να γράφω τον "Πρώτο Κανόνα του Μάγου", κατάλαβα ότι η συγγραφή ήταν αυτό που ήθελα να κάνω. Βρήκα κάτι στο οποίο πραγματικά ήθελα να αφιερώσω τη ζωή μου."

Ο "Πρώτος Κανόνας του Μάγου" εμφανίστηκε στη σκηνή της λογοτεχνίας του φανταστικού το 1994 και έγινε τεράστια επιτυχία. Με τη σειρά "Το Ξίφος της Αλήθειας"ο Terry Goodkind καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο αναγνωρισμένους συγγραφείς της λογοτεχνίας του φανταστικού και τα βιβλία του μπήκαν στις λίστες των bestsellers της Αμερικής.