Γαϊτάνος, Γιάννης

Ο Γιάννης Γαϊτάνος γεννήθηκε το 1946 στην Καβάλα. Σπούδασε οικονομικά, μάρκετινγκ και επικοινωνιολογία στη Μεγάλη Βρετανία: στο West London College, στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Watford και στο Πανεπιστήμιο του Σάσεξ.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Διατέλεσε επί δεκαπέντε χρόνια υπεύθυνος των διεθνών συμπαραγωγών της ΕΡΤ. Υπήρξε, μεταξύ άλλων, executive producer στα σίριαλ Τα άγρια άλογα του Μισέλ Ντεόν και Φλόγα και ψυχή του Μίκα Βαλτάρι, που έγιναν διεθνείς επιτυχίες. Εργάστηκε επίπέντε χρόνια ως συντάκτης στο τηλεοπτικό πολιτιστικό μαγκαζίνο της ΕΡΤ «Περισκόπιο» και δίδαξε επί δέκα χρόνια «Θεωρία και Πράξη των Μ.Μ.Ε.» στη Σχολή Τηλεόρασης και Κινηματογράφου Λ. ΣΤΑΥΡΑΚΟΣ. Έγραψε δέκα σενάρια για ταινίες μικρού μήκους και ντοκυμανταίρ που προβλήθηκαν από την ΕΡΤ. Υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Τέχνης Σήμα.

Κείμενά του υπάρχουν στα περιοδικά Διαβάζω, Λέξη, Σμούτ (Βρετανία), Υπόστεγο (Καβάλα), TV World (Βρετανία), München Film News (Γερμανία), Γράμμα Φρανκφούρτης (Γερμανίας), New Left Review (Βρετανία) και Σήμα.

12.72 21.20 Κερδίζετε: €8.48
5.66 8.08 Κερδίζετε: €2.42
6.56 9.37 Κερδίζετε: €2.81
11.50 19.17 Κερδίζετε: €7.67