Διαμαντίδης, Αντώνης

Ο Αντώνης Διαμαντίδης γεννήθηκε το 1951 στην Έδεσσα, έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στη Σκύδρα. Εκεί φοίτησε στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Luis Pasteur II του Στρασβούργου, στη Γαλλία και εξειδικεύτηκε στη Κοινωνική και Εργασιακή Ψυχολογία.

Μετά τις σπουδές του στη Γαλλία επέστρεψε στη Σκύδρα και εργάστηκε για αρκετά χρόνια στον τομέα της κονσερβοποιίας με εξειδίκευση στις εξαγωγές των κονσερβοποιημένων ροδάκινων.

Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Στρασβούργου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελληνικών Φοιτητικών Συλλόγων Γαλλίας. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συμμετείχε στην ίδρυση της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου «Φίλες και Φίλοι του Ποδηλάτου» και έχει ενεργό ρόλο στις οικολογικές δραστηριότητες τους. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και διετέλεσε για μια τετραετία Πρόεδρος του Παραρτήματος Μακεδονίας Θράκης του παραπάνω συλλόγου.

Ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη όπου και εργάζεται στο τομέα του Μarketing και των εξαγωγών μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων.

Είναι παντρεμένος και έχει ένα αγόρι.