Βασδέκης, Γρηγόρης

O Γρηγόρης Βασδέκης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1955. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1974. Διετέλεσε αρχισυντάκτης του "Αθηναίου" και πρόεδρος της "Μαθητικής Κοινότητας".
Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών της Φιλοσοφικής και βοηθός του Μ. Ανδρόνικου στις ανασκαφές της Βεργίνας το 1976, 1977 και 1978. Είναι κάτοχος διπλώματος Masters (MA) στην Κλασική Φιλολογία από το Πανεπιστήμιο του Cincinnati. Το 1994 απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα (PhD) από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι συγγραφέας του βιβλίου: "Θείο Δράμα και Μητριαρχία στην Οδύσσεια".
Από το 1981 μέχρι σήμερα είναι καθηγητής στο Κολλέγιο Αθηνών. Έχει διδάξει φιλολογικά μαθήματα σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου. Διετέλεσε Προϊστάμενος του Τμήματος Ιστορίας και Συντονιστής Αρχαίων Ελλήνων στο Λύκειο. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.