Ο Κλήρος

Οι περιπέτειες του έφηβου Ιππότη Χρυσοβαλάντη από το Βασίλειο του Λιονταρίνου
Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 16.60
Τιμή Πρωτοπορίας
14.94
+
9789606268724
Συγγραφέας: Βογιατζής, Γιώργος
Εκδόσεις: Πηγή
Σελίδες:258
Ημερομηνία Έκδοσης:01/12/2025
ISBN:9789606268724
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Άμεσα διαθέσιμο
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Σε µία πόλη της Αναγεννησιακής Ευρώπης, ένας περιπλανώµενος ιππότης θα σταµατήσει για να διανυκτερεύσει στο πανδοχείο Άσπρος Πάτος. Ένα ατύχηµα που συµβαίνει µπροστά του θα ανατρέψει τα σχέδια του ταξιδιού του και θα τον οδηγήσει, ως καλεσµένο της πριγκίπισσας Τρίτης, στο παλάτι του Βασιλιά.

Στον δρόµο για το παλάτι, ο Ιππότης Χρυσοβαλάντης γνωρίζει τον παράξενο Ιορδάνη και το µαγαζί του µε τα καβούρια. Θα αφεθεί στη γοητεία των αστρονοµικών και επιστηµονικών γνώσεων του Βιντσέντζο Γαλιλέι, θα δοκιµάσει το πρώτο κρουασάν και θα είναι παρών στον απόπλου του Πήτερ Στήβενσον, τελευταίου κυβερνήτη της αποικίας του Νέου Άµστερνταµ, της σηµερινής Νέας Υόρκης.

Φτάνοντας στο παλάτι, θα ακούσει τυχαία για ένα µυστικό σχέδιο δολοφονίας του Βασιλιά. Ποιος θέλει να σκοτώσει τον Βασιλιά; Πώς θα αντιδράσει ο Ιππότης Χρυσοβαλάντης; Τι ρόλο θα παίξουν η όµορφη Κάντυ και οι παράξενοι άνθρωποι που συνάντησε; Γιατί ο αρχιφρουρός Σότανο κυνηγάει να τον κλείσει στο µπουντρούµι του κάστρου; Ο Χρυσοβαλάντης, ο καλόκαρδος, δυναµικός κι έξυπνος έφηβος ιππότης, γίνεται, όπως όλοι µας, µέρος της ιστορίας του καιρού του. Κι ο µικρός Δηµήτρης που ακούει την ιστορία του προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προπαππού του, αλλά και όλοι εµείς, τον ακολουθούµε στην αντιµετώπιση µιας µεγάλης πρόκλησης: της απόπειρας δολοφονίας ενός Βασιλιά.

Οι νέες γνώσεις που αποκτούµε, µπορεί να αποδειχτούν πολύ χρήσιµες όταν φτάσει η στιγµή που θα τις χρειαστούµε. Και για όσες δεν µας χρησιµεύσουν, έχω να σας πω αυτό: ότι όπως αναφέρει και η γιαγιά στον πάγκο µε τα µήλα, «σε ένα ταξίδι σηµαντικός δεν είναι µόνο ο προορισµός, αλλά και η διαδροµή, γιατί κι αυτή έχει τη δική της αξία…».

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!