0
Your Καλαθι
Τσακνής, Γιάννης
Ο Ομότιμος Καθηγητής Γιάννης Τσάκνης είναι επιστήμονας των τροφίμων, με διετείς μεταπτυχιακές σπουδές (M.phil) και Διδακτορικό (Ph.D) στην Τεχνολογία Τροφίμων (Αγγλία 1990-1996). Από το 1998 είναι μέλος της Royal Society of Chemistry της Αγγλίας (Certificate of Chartered Chemist) και της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης (New York Academy of Sciences). Έχει Certificate in HACCP Principles and Their Application in Food Safety από το Royal Institute of Public Health & Hygiene της Αγγλίας. Έχει διατελέσει Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, πρώην Κοσμήτορας για τρεις θητείες της Σχολής Επιστημών Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, πρώην Διευθυντής (για τρεις θητείες) του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Καινοτομία, Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων» και πρώην Διευθυντής (για τρεις θητείες) του Ερευνητικού Εργαστηρίου «Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων και Ποτών».
Έχει δημοσιεύσει 54 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (περί τις 4.000 ετεροαναφορές), είναι συγγραφέας 7 βιβλίων και 10 εγχειριδίων και έχει συγγράψει 3 κεφάλαια σε βιβλία (το ένα στη Nova Science Publishers, New York (ISBN: 978-1-63484-580-9). Έχει 55 εργασίες σε εθνικά και διεθνή συνέδρια και ήταν μέλος της οργανωτικής επιτροπής σε 12 διεθνή συνέδρια. Έδωσε 19 διαλέξεις σε διάφορες επιστημονικές ημερίδες. Συμμετείχε σαν επιστημονικός υπεύθυνος ή ερευνητής σε 96 Ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα (στα 81 ήταν επιστημονικός υπεύθυνος).
