Το φαινόμενο Bob Dylan

φωτογραφίες: Μαρίλη Ζάρκου
Έκπτωση
60%
Τιμή Εκδότη: 15.50
6.20
Τιμή Πρωτοπορίας
+
449291
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Σελίδες:192
Επιμελητής:ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
Ημερομηνία Έκδοσης:05/12/2016
ISBN:9786180309553
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Ένα βιβλίο του Γιώργου-Ίκαρου Μπαμπασάκη για τους λάτρεις του μεγάλου τροβαδούρου και για όσους δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με το φαινόμενο Bob Dylan.

Το βιβλίο περιλαμβάνει τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής του Dylan, μεταφρασμένους του στίχους, αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία του, καθώς και άγνωστες πτυχές του έργου του και της καλλιτεχνικής του πορείας, της σχέσης του με το σκάκι, τον Σαίξπηρ, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική. Γίνεται αναφορά στο ιστορικό της υποδοχής του ίδιου και του έργου του στην Ελλάδα, ενώ περιέχεται και η σχετική βιβλιογραφία.

Το βιβλίο έχει έκταση 192 σελίδες με ασπρόμαυρο φωτογραφικό υλικό και ένα ένθετο 16 σελίδων με έγχρωμο φωτογραφικό υλικό. Αποτελεί την ιδανική πρόταση δώρου και απευθύνεται τόσο σε μυημένους όσο και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν το φαινόμενο Dylan!

Ο Dylan, τραγουδώντας και δημιουργώντας στη γλώσσα του Μεγάλου Βάρδου, άλλαξε τη ζωή μας, άλλαξε τη ζωή χιλιάδων αντρών και γυναικών. Είναι κάτι περισσότερο από εκφραστής της εποχής μας, και φυσικά είναι κάτι πολύ περισσότερο από τραγουδοποιός: ο Dylan είναι ποιητής, είναι ένας από τους σπουδαιότερους χρονικογράφους του δεύτερου ημίσεος του εικοστού αιώνα. Η φωνή του Dylan είναι η φωνή των καιρών μας, είναι η μνήμη όσων γεγονότων στιγμάτισαν μιαν ολόκληρη εποχή. Δεν γράφει απλώς τραγούδια. Περιπλανιέται στα σοκάκια της Νέας Υόρκης και αφουγκράζεται το βουητό της μεγαλούπολης, ενώ συνάμα καταβυθίζεται στις προφητικές εικόνες των ποιητών. Ο Έζρα Πάουντ, ο Τ. Σ. Έλιοτ, ο Αρθούρος Ρεμπώ, ο Κάρολος Μπωντλαίρ, ο Ουίλιαμ Μπλέικ θα είναι οι αγαπημένοι του ποιητές. Και δεν θα τους εγκαταλείψει ποτέ.

Στα μισά του δρόμου μέσα από το ταξίδι της ζωής μας συνειδητοποιούμε ότι ακόμη καταπιανόμαστε με ό,τι μας παρέσυρε στον ηδύ όλεθρο ήδη από την εφηβεία μας. Οι δημιουργοί, τα ρεύματα των πρωτοποριών, οι ποιητές, οι μυθιστοριογράφοι και οι τροβαδούροι που μας έβγαλαν από τα σπίτια μας και μας ώθησαν να πάρουμε τους δρόμους. Ήμασταν, και παραμένουμε, παιδιά του Debord και του Dylan. Ήταν η πυρακτωμένη ευαισθησία και η παγερή λογική τους, η ικανότητά τους να πορεύονται με καρδιά από φλόγα και μυαλό από πάγο, το εφαλτήριό μας. Οι συναρπαστικές τους παρτίδες στη σκακιέρα των ημερών και των νυχτών στάθηκαν οι οδοδείκτες μας. Και μας οδήγησαν εκεί όπου έμελλε να οδηγηθούμε.
Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης


Στις 13 Οκτωβρίου του 2016, ο Bob Dylan αποσπά το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Είναι ο δέκατος τέταρτος αμερικανός νομπελίστας, o πέμπτος ποιητής και ο μοναδικός μουσικός των Ηνωμένων Πολιτειών που τιμάται με το βραβείο αυτό.

«Θεωρώ ότι το Νόμπελ στον Dylan είναι σαν να καρφώνεις ένα μετάλλιο στο όρος Έβερεστ, γιατί είναι το πιο ψηλό βουνό στον κόσμο».
Leonard Cohen

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!