Χουλιάρας, Γιώργος

Ο Γιώργος ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1951 και σπούδασε στο ΄Ορεγκον (Reed College) και στη Νέα Υόρκη (Graduate Faculty, New School for Social Research), όπου εργάστηκε για πάνω από είκοσι χρόνια ως πανεπιστηandmicro;ιακός λέκτορας, σύandmicro;βουλος πολιτιστικών φορέων (andmicro;εταξύ των οποίων το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης και η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης), ανταποκριτής και Ακόλουθος Τύπου, πριν andmicro;ετακινηθεί στην Οττάβα ως Σύandmicro;βουλος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας.

Υπήρξε συνιδρυτής των περιοδικών Τραandmicro; και Χάρτης, καθώς επίσης επιandmicro;ελητής του Journal of the Hellenic Diaspora και άλλων λογοτεχνικών και επιστηandmicro;ονικών περιοδικών. ΄Ηταν ο τρίτος συγγραφέας από την Ελλάδα, andmicro;ετά τον Οδυσσέα Ελύτη και τον Γιώργο Σαββίδη, που συandmicro;andmicro;ετείχε στην Επιτροπή Απονοandmicro;ής του and#8710;ιεθνούς Βραβείου για τη Λογοτεχνία Neustadt. Πριν αναχωρήσει από τον Καναδά, ανακηρύχθηκε πρώτο Επίτιandmicro;ο Μέλος του Συandmicro;βουλίου του and#8710;ιεθνούς Φεστιβάλ Συγγραφέων στην Οττάβα. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 2003, εξελέγη στο and#8710;ιοικητικό Συandmicro;βούλιο της Εταιρείας Συγγραφέων (αντιπρόεδρος για διεθνείς σχέσεις).

Έχει δηandmicro;οσιεύσει andmicro;εγάλο αριθandmicro;ό δοκιandmicro;ίων και άρθρων για θέandmicro;ατα λογοτεχνίας, ιστορίας του πολιτισandmicro;ού και διεθνών σχέσεων στα ελληνικά και στα αγγλικά. Ποιήandmicro;ατά του έχουν δηandmicro;οσιευθεί σε κορυφαία περιοδικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Agenda, Grand Street, Poetry, Modern Poetry in Translation, World Literature Today κ.ά.) και έχουν περιληφθεί σε πολλές ανθολογίες.

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτή την Κατηγορία.