Παρλιάρος, Στέλιος

O Στέλιος Παρλιάρος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε στο Παρίσι στην Ecole le Νotre, στη σχολή Escoffier του ξενοδοχείου Ritz, στη Λιόν στη σχολή Valrhona και τέλος στο διάσημο ζαχαροπλαστείο Fauchon. Το 1982 δημιουργεί το «fresh» αλλάζοντας τη πορεία της ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα. Διδάσκει σε σεμινάρια για επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες και εκδίδει βιβλία ζαχαροπλαστικής που εντυπωσιάζουν με την αισθητική τους. Η ενασχόλησή του με τον Τύπο ξεκινάει τη δεκαετία του ’90, όταναποκτά δικές του στήλες στα περιοδικά «Ε» και «Gourmet» της «Ελευθεροτυπίας». Το Μάιο του 2006 ξεκινάει νέα συνεργασία με την εφημερίδα «Καθημερινή» δημιουργώντας συνταγές για το ένθετο περιοδικό «Γαστρονόμος» καθώς και για το ένθετο «Κ». Τον Μάιο του 2010 κυκλοφορούν από την «Καθημερινή» οι «Γλυκές Ιστορίες» που φέρουν την υπογραφή του. Είναι το πρώτο περιοδικό ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα κι ένα αληθινό εκδοτικό φαινόμενο με μηνιαία κυκλοφορία που αγγίζει τα 100.000 φύλλα. Το 2014 το περιοδικό μετονομάζεται σε «Γλυκές Αλχημείες». Σήμερα, το περιοδικό κυκλοφορεί ως ένθετο με την εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» κάθε δύο μήνες και συνεχίζει να μας διδάσκει την τέχνη της υψηλής ζαχαροπλαστικής κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της οικιακής μας κουζίνας.
113711
28.14 40.20 Κερδίζετε: €12.06
Προσθήκη στη Βιβλιοθήκη
131942
Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο
Προσθήκη στη Βιβλιοθήκη
218613
38.78 55.40 Κερδίζετε: €16.62
Προσθήκη στη Βιβλιοθήκη
Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο
Προσθήκη στη Βιβλιοθήκη
272471
37.52 53.60 Κερδίζετε: €16.08
Προσθήκη στη Βιβλιοθήκη
288284
35.07 50.10 Κερδίζετε: €15.03
Προσθήκη στη Βιβλιοθήκη
326015
Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο
Προσθήκη στη Βιβλιοθήκη
350887
13.60 17.00 Κερδίζετε: €3.40
Προσθήκη στη Βιβλιοθήκη
409951
Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο
Προσθήκη στη Βιβλιοθήκη
Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο
Προσθήκη στη Βιβλιοθήκη
Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο
Προσθήκη στη Βιβλιοθήκη
Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο
Προσθήκη στη Βιβλιοθήκη