Νικολαΐδης, Νίκος Δ.

Ο Νίκος Δημητρίου Νικολαϊδης γεννήθηκε το 1964 στο Αιγάλεω, αποφοίτησε από το λύκειο της Ιωνιδείου προτύπου σχολής του Πειραιά, σπούδασε οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και από το 1991 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας οδοντίατρος στην πόλη του Αιγάλεω. Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη. Από τον Οκτώβριο του 1996 αρθρογραφεί αφιλοκερδώς στην τοπική εφημερίδα "Αιγάλεω", όπου έχει δημοσιεύσει πλήθος κειμένων, σκίτσων, συνεντεύξεων, αφιερωμάτων και στατιστικών αναλύσεων, καθώς και στοτο πόνημα τιμήθηκε από το δήμο Αιγάλεω.
Το φθινόπωρο του 1998 βραβεύθηκε για άρθρο του αναφερόμενο στη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά από πανελλήνιο διαγωνισμό που διοργάνωσε η αθλητική εφημερίδα "Sportime".
Επίσης ασχολείται με τα κόμικς ως συλλέκτης και ερασιτέχνης δημιουργός. Το καλοκαίρι του 2000 ολοκλήρωσε ένα 100σέλιδο κόμικς με τίτλο "Πορτιέρο Μάκης Ροδίτης", μικρό δείγμα του οποίου βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.comicart.gr.
Αρθρογραφεί στις αθλητικού περιεχομένου ιστοσελίδες: www.geocities.com/egaleo_city και www.egaleocity.gr ενώ άρθρο του για τα κόμικς είναι δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα: http://www.royoftherovers.com/fanclub/greece.htm
Συγγραφικό έργο:
- "50 Χρόνια Αιγάλεω" (έκδοση Δήμος Αιγάλεω, 1998).
- "Η ιστορία του Αιγάλεω, από τις λαμαρίνες στα σαλόνια της Ευρώπης" (εκδόσεις "Έμβρυο", 2007).
- "Ο Μπλεκ και οι άλλοι, οι χάρτινοι ήρωες του Στέλιου Ανεμοδουρά" (εκδόσεις "Περιοδικός Τύπος", 2007).
Τιμητικές διακρίσεις:
- 1998:Του απονεμήθηκε από το δήμο Αιγάλεω η κεφαλή του Κλεισθένους, πατέρα της τοπικής αυτοδιοίκησης
- 2005: Ανακηρύχθηκε σε επίτιμο μέλος του συνδέσμου βετεράνων ποδοσφαιριστών, αθλητών και παραγόντων του Αιγάλεω Α.Ο.
- 2006:Τιμήθηκε από το σύνδεσμο φιλάθλων Αιγάλεω Α.Ο. "Η Θύρα 12" για τη συνολική προσφορά του στην εξάπλωση της "Αιγαλιώτικης Ιδέας", μέσω του συγγραφικού του έργου.
6.32 7.90 Κερδίζετε: €1.58