0
Your Καλαθι
Μπόσκου, Δημήτριος
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΣΚΟΥ είναι ομότιμος καθηγητής Χημείας του ΑΠΘ. Είναι ειδικός στη Χημεία τροφίμων, διπλωματούχος του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, διδάκτωρ και υφηγητής του ΑΠΘ και Philosophy Doctor του πανεπιστημίου του Λονδίνου. Κατά τη διάρκεια της μακράς θητείας του διετέλεσε μέλος της Επιτροπής για τις Λιπαρές Ύλες της Διεθνούς Ένωσης Καθαρής και Εφαρμοσμένης Χημείας (IUPAC), του Ανώτατου Χημικού Συμβουλίου, εμπειρογνώμων στην Επιστημονική Επιτροπή για τα Τρόφιμα και στην Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) και μέλος του Επιστημονι- κού Συμβουλίου του ΕΦΕΤ.
Έχει δημοσιεύσει 100 επιστημονικές εργασίες και άρθρα επισκόπησης. Είναι συγγραφέας είκοσι τεσσάρων κεφαλαίων σε διεθνείς εκδόσεις, με αντικείμενο τα φυσικά προϊόντα καισυντάκτης (editor) οκτώ βιβλίων που τυπώθηκαν στις ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Ινδία, Ισπανία και Κροατία. Έχει γράψει επίσης λήμματα σε διεθνείς και ελληνικές εγκυκλοπαίδειες.
Στο δημοσιευμένο έργο του κ. Μπόσκου υπάρχουν περίπου 5.000 αναφορές (citations). Το 2016, το Καναδικό Συμβούλιο Ακαδημιών (Council of Canadian Academies) ανακοίνωσε στον κ. Μπόσκου ότι για το έτος αυτό, με βάση ανάλυση περιοδικών του ιδίου πεδίου, άρθρο του βρίσκεται στο κορυφαίο παγκοσμίως 1% όσον αφορά στις αναφορές.Το βιβλίο του κ. Μπόσκου Olive Oil, Constituents, Quality, Health properties and Bioconversions (In- tech, 2011) έχει σήμερα 150.000 λήψεις (downloads).