Μπίντσυ, Μέηβ

Η Μέιβ Μπίντσι γεννήθηκε στο Δουβλίνο και σπούδασε ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου. Δίδασκε επί χρόνια σε σχολεία θηλέων, γράφοντας παράλληλα ταξιδιωτικά άρθρα στη διάρκεια των διακοπών, ενώ από το 1969 αρθρογραφεί με δική της στήλη στους Τάιμς της Ιρλανδίας.

Είναι η συγγραφέας των μυθιστορημάτων Light a Penny Candle, Echoes, Firefly Summer, The Copper Beach, Glass Lake, Ο Κύκλος των Φίλων, Η Τάξη της Σινιόρας, Τάρα Ρόουντ και Κόκκινο Φτερό, πολλά από τα οποία έχουν μεταφερθεί στηντηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το Τάρα Ρόουντ άγγιξε την κορυφή των πωλήσεων με ένα εκατομμύριο αντίτυπα μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα από την έκδοσή του. Δεκατρία συνολικά έργα της συμπεριλήφθηκαν στα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία του 1999 σύμφωνα μετο Yearbook Sales Record 2000. Έχει τιμηθεί για το έργο της με το βραβείο Συνολικής Προσφοράς των Βραβείων Βρετανικών Βιβλίων το 1999.
Το Πίκοκ Θίατερ του Δουβλίνου έχει ανεβάσει δύο θεατρικά έργα της, το End of Term και Half Promised Land, ενώ το τηλεοπτικό έργο της Deeply Regretted By κέρδισε δύο βραβεία Jacobs και το βραβείο καλύτερου σεναρίου στο Φεστιβάλ Ταινιών της Πράγας.
Η Μέιβ Μπίντσι συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους σύγχρονους Ιρλανδούς συγγραφείς που συνεχίζουν τη μεγάλη λογοτεχνική παράδοση της χώρας τους. Η πειθαρχημένη, υπαινικτική γραφή της, η βαθιά ανθρωπιά, ο μοναδικός της τρόπος να φωτίζει τα μικρά δράματα της καθημερινότητας και το γλυκόπικρο χιούμορ της κάνουν αληθινά ξεχωριστά τα βιβλία της, που ξεχειλίζουν από τη φρεσκάδα, την αδιόρατη μελαγχολία και τη δύναμη της ιρλανδέζικης ψυχής. Είναι παντρεμένη με το δημοσιογράφο και συγγραφέα Γκόρντον Σνελ.
20.19 22.43 Κερδίζετε: €2.24