Μουρσελάς, Κώστας

Ο Κώστας Μουρσελάς γεννήθηκε στον Πειραιά. Εκεί τελείωσε και το Λύκειο. Το 1951, πρωτοετής φοιτητής της Νομικής, συλλαμβάνεται ως στέλεχος της ΕΠΟΝ και δικάζεται από έκτακτο στρατοδικείο της εποχής (υπόθεση Μπελογιάννη). Για χρόνια σπούδαζε βιολί,μέχρι που το διέκοψε, όταν άρχισε να τον θέλγει το θέατρο.

Σπούδασε και νομικά, αλλά, λίγο πριν πάρει την άδεια δικηγόρου, εγκαταλείπει τη δικηγορία και διορίζεται- εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος μέχρι το 1969, οπότε τον απολύει η χούντα. Έκτοτε αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά- και επαγγελματικά πια- στο γράψιμο: θέατρο, τηλεόραση, σενάριο, δημοσιογραφία, δοκίμιο και τώρα πεζογραφία. Έργα του παίχτηκαν από θιάσους του Ελεύθερου Θεάτρου, από το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, το Κρατικό ΘέατροΒορείου Ελλάδος, από Δημοτικά Θέατρα, καθώς και στο εξωτερικό (Γαλλία, Γερμανία, Κύπρο).

Στο πλατύ κοινό έγινε γνωστός από τηλεοπτικές παρουσιάσεις έργων του (Μικρές Αγγελίες- Σιγά, η πατρίδα κοιμάται- Το ρολόι), και από τη σατιρική σειρά (130 θεατρικά μονόπρακτα) του Εκείνος και... Εκείνος.

Το μυθιστόρημά του Βαμμένα κόκκινα μαλλιά, που κυκλοφόρησε από τον ΚΕΔΡΟ το 1990, έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, τουρκικά και εβραικά. Το τελευταίο του μυθιστόρημα, Κλειστόν λόγω μελαγχολίας, έχει μεταφραστεί στα τουρκικά.

10.70 15.28 Κερδίζετε: €4.58
11.52 16.45 Κερδίζετε: €4.93