Μήτσιου, Αλέξανδρος

Ο Αλέξανδρος Χ. Μήτσιου είναι συγγραφέας και Διπλωματούχος Ερευνητής του Α.Π.Θ. Κατάγεται από ιστορική οικογένεια οπλαρχηγών και αντιστασιακών. Είναι γέννημα θρέμμα της Θεσσαλονίκης, στην οποία ζει και δημιουργεί. Πραγματοποίησε σπουδές προπτυχιακού,μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου στην φιλοσοφική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου παρακολούθησε μαθήματα φιλοσοφίας, παιδαγωγικής, ιστορίας, αρχαιολογίας, ψυχολογίας, φιλολογίας και πολιτικής. Ειδικεύεται στην φιλοσοφική αποκατάσταση και στην πολιτική ανθρωπολογία και επίκεντρο των ερευνών του είναι η Αρχαία Ελλάδα, ο Ελληνικός Πολιτισμός και η Εναλλακτική Πολιτική Αντίληψη.

Ασχολείται έντονα με τα κοινά από μαθητής γυμνασίου ακόμη. Υπήρξε αντιπρόεδρος,πρόεδρος και επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών της σχολής του, εκπρόσωπος σε Φ.Ε.Α.Π.Θ. και Ε.Φ.Ε.Ε., εκπρόσωπος ερευνητών και μέλος κοσμητείας και συγκλήτου στο Α.Π.Θ. Συμμετέχει στο ευρύτερο κοινωνικό και δημοκρατικό κίνημα της χώρας μας στηρίζοντας το αίτημα για άμεση περιεκτική δημοκρατία ενάντια σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού. Η τεράστια αρθρογραφία και οι απόψεις του έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε ευρύ φάσμα εντύπων, ενώ είναι σταθερός συνεργάτης στα περιοδικά Δαυλός, Ελλάνιον Ήμαρκαι ¶βατον. Πραγματοποιεί συχνά ομιλίες και διαλέξεις, λαμβάνει μέρος σε ημερίδες και συνέδρια, καθώς και σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. Είναι μέλος του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων Ελλάδος. Απασχολείται στην εκπαίδευση ως καθηγητής φιλόλογος.

Κυκλοφορούν τα βιβλία του ‘‘Πολιτική Θεολογία και Ιουλιανός’’ (Β΄ έκδοση-Ερωδιός 2002), ‘‘Πυθαγόρας και Μουσική’’ (Γεωργιάδης 2002), ‘‘Ιουλιανού Ιερή Σοφία’’ (Αρχέτυπο 2004) και ‘‘Επανάσταση Ή Βαρβαρότητα’’ (Ερωδιός 2004). Ήδη το πρώτο του βιβλίο θεωρείται κλασσικό στο είδος του. Αρκετές νέες μελέτες του πρόκειται να εκδοθούν σύντομα.

9.45 13.50 Κερδίζετε: €4.05