Μανωλάς, Εμμανουήλ

Ο Μανωλάς Εμμανουήλ γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Το 1974 πήρε Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού andamp; Τεχνολογίας Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Ως εκπαιδευτικός, δίδαξε προγραμματισμό σε ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ και ιδιωτικές σχολές, εκπαίδευσε υπαλλήλους εταιρειών σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας και από το 2005 διδάσκει πληροφορική στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ως αναλυτής-προγραμματιστής, έγραψε λογισμικό σε πολλές γλώσσες (από assembly μέχρι Internet) και για ποικίλες εφαρμογές. Επίσης, μετέφρασε από αγγλικά σε ελληνικά Larry Niven, John Maddox και Manda Scott.
Δημοσίευσε εργασίες για Ποίηση και άρθρα για Υπολογιστές. Δικά του διηγήματα φανταστικού υπάρχουν στα περιοδικά Αναλόγιο, Ανδρομέδα, Βing Bang, Δραματουργοί των Γιανν και στην ιστοσελίδα www.alef.gr. Το βραβευμένο διήγημά του "Παράλληλη ιστορία" περιλήφθηκε στην ανθολογία του Μάκη Πανώριου "Το ελληνικό φανταστικό διήγημα" (εκδόσεις Αίολος, Τόμος Α'', 1987). Το διήγημά του "Ο δρομέας" περιλήφθηκε στην ανθολογία του Νίκου Θεοδώρου "Ολυμπιακοί Αγώνες και φανταστικό" (εκδόσεις Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, 2005).
Του αρέσει να διαβάζει, να βλέπει κινηματογραφικές ταινίες, να συνθέτει και να λύνει προβλήματα σκακιστικά, να πηγαίνει εκδρομές.

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτή την Κατηγορία.