Λαμπρίδης, Σπύρος

Ο Σπύρος Λαμπρίδης, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη μια δεκαετία μετά τον Εμφύλιο, σε μια πολιτικά μουντή και κοινωνικά "φτωχή" Ελλάδα. Η επιλογή του, από νωρίς, να ακολουθήσει διπλωματική καριέρα, εξυπηρετούσε ακριβώς μια έντονη επιθυμία να διευρύνει τουςορίζοντές του και να γνωρίσει κατά το δυνατόν περισσότερα και διαφορετικά πράγματα, ανθρώπους, ιδέες, χώρες. Οι σπουδές του (Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και Διεθνείς Σχέσεις στα Πανεπιστήμια τουστο Τελ Αβίβ το 1991, και η σλαβοαλβανική κρίση στην ΠΓΔΜ, Σύμβουλο Πρεσβείας στα Σκόπια, το 2001.
Ανάμεσα στις πολλές αποστολές που του ανατέθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, υπήρξε ο προεδρεύων ευρωπαίος διαπραγματευτής, σε τεχνικο-πολιτικό επίπεδο, γιατο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διεύρυνσή της με τις Σκανδιναβικές χώρες και την Αυστρία το 1994, ενώ αμέσως μετά ανέλαβε Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις επί μια τριετία.
Διετέλεσε αργότερα Γενικός Πρόξενος στη Γενεύη, ενώ βρέθηκε και στην ομάδα της επιτυχούς διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων το 1997. Έζησε έντονα, ως επικεφαλής της αποστολής, τη μοναδική εμπειρία της παγκόσμιας ελληνικής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας του 2004, καθώς και τους ίδιους τους μαγικούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ως ο διπλωματικός σύνδεσμος της ΟΕΟΑ "Αθήνα 2004" με το Υπουργείο Εξωτερικών.
Σήμερα ως πρέσβης, είναι ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της χώρας μας στο ΝΑΤΟ.