Καζάζης, Φώτης

1943: Γεννήθηκε στη Ν. Σμύρνη.
1953: Μπαίνει για πρώτη φορά σε σκοτεινό θάλαμο στο φωτογραφείο του θείου του Α. Βερβέρη που εκείνη την εποχή ήταν ένας από τους καλύτερους Έλληνες φωτογράφους.
Σ' αυτό το χώρο γοητεύθηκε και αποφάσισε να ασχοληθεί με τη φωτογραφία. 1954: Αποκτά την πρώτη του μηχανή από βακελίτη. 1958: Εμφανίζει και τυπώνει φωτογραφίες μονόχρωμες.
1961: Αποκτά μία Rollei Flex με την οποία κάνει τις πρώτες καλές φωτογραφικές δουλειές.
1962: Μπαίνει στο Πανεπιστήμιο Ασιακό Λαογραφικό Ίδρυμα για τη φωτογράφηση των Πομάκων της Θράκης. Την ίδια χρονιά κάνει την πρώτη του έκθεση στην αίθουσα του Κινήματος για τον Πολιτισμό και την Ειρήνη. Στα εγκαίνια ο Μ. Θεοδωράκης παίζει στο πιάνο τα "Λυρικά" παρουσία του Τάσου Λειβαδίτη.
Συμμετέχει για πρώτη φορά σε διαγωνισμό του ΕΟΤ όπου παίρνει δυο 3α βραβεία και δυο επαίνους καθώς και 10 αναρτήσεις.
Γίνεται μέλος της Ε.Φ.Ε. και από τότε συνεχίζει και έφθασε να είναι Επίτιμος Πρόεδρος.
1977-1979: Συμμετέχει σεπολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
1979: Επιλέγεται να φωτογραφίσει μαζί με έναν ακόμη Έλληνα φωτογράφο την Κύπρο. Παράλληλα δύο Κύπριοι φωτογράφοι φωτογραφίζουν την Ελλάδα. Με τις φωτογραφίες γίνονται εκθέσεις και στα δύο κράτη.
1985: Επιλέγεται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε φωτογραφική εβδομάδα στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας. Αποκτά τον τίτλο AFIAP (καλλιτεχνική διάκριση) της Διεθνούς Καλλιτεχνικής Ομοσπονδίας (FIΑΡ). Απασχολείται με την εκπαίδευση φωτογραφίας σεσχολές ελευθέρων σπουδών κάτι που κάνει μέχρι σήμερα.
1986: Κάνει έκθεση στη Φιλιππούπολη. Απασχολείται με φωτογραφία θεάτρου. Συνεργάζεται με το Ίδρυμα Γουλανδρή Χορν με φωτογραφική δουλειά και έκθεση.
1988-89: Κάνει έκθεση στο Βέλγιο και στην Κύπρο, (Πύλη Αμμοχώστου).
1990-2007: Έντονη φωτογραφική δραστηριότητα με εκθέσεις, παρουσιάσεις, διδασκαλία, έκδοση φωτογραφικών λευκωμάτων, αποστολές σε διάφορα κράτη.
Τελευταία κλήθηκε τρεις φορές στην Κίνα όπου με άλλους φωτογράφους διαφόρων κρατών φωτογράφισαν διάφορες επαρχίες και παρουσίασαν εκθέσεις με τις δουλειές τους.