Gemmell, David

Γεννημένος στο Λονδίνο το καλοκαίρι του 1948, ο David Gemmell πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια παίζοντας μποξ και ράγκμπι, κάνοντας διάφορες περιστασιακές δουλειές και "συλλέγοντας" εικόνες και εμπειρίες στις κακόφημες γειτονιές του Soho. Τοέμφυτο συγγραφικό του ταλέντο δεν άργησε να βγει στην επιφάνεια. Στα 18 του χρόνια, το χάρισμά του τον ωθεί στη δημοσιογραφία. Ξεκίνησε ως εκπαιδευόμενος δημοσιογράφος και τελικά εργάστηκε ως εξωτερικός συνεργάτης για τις εφημερίδες London Daily Mail, Daily Mirror και Daily Express.

Την περίοδο εκείνη ξεκινά να γράφει στον ελεύθερο χρόνο του ιστορίες φαντασίας, άμεσα επηρεασμένος από τους συγγραφείς που θαύμαζε, όπως τον Tolkien, τον Lamour, τον Cheyney, τον Chandler και τον Spillane.

Αυθόρμητος και παρορμητικός, ο David Gemmell βιώνει στο έπακρο τις ιστορίες που γράφει, αναπτύσσοντάς τες με τρόπο κινηματογραφικό. Στα βιβλία του ξετυλίγονται εμπνευσμένες ιστορίες με συναρπαστική πλοκή, η οποία συχνά εκπλήσσει τον αναγνώστη.

Τα βιβλία του David Gemmell έχουν κατακτήσει τους φίλους της φανταστικής λογοτεχνίας σε όλο τον κόσμο με τη δεξιοτεχνική γραφή και τη μοναδικότητα του ύφους τους. Το 1995, το έργο του "Bloodstone" ήταν υποψήφιο για το βραβείο Καλύτερου Μυθιστορήματοςτης British Fantasy Society.