Δημητριάδης, Βασίλης

Ο Βασίλης Δημητριάδης γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1972. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Surrey του Ηνωμένου Βασιλείου και απέκτησε Μεταπτυχιακό στη Διοικητική Επιστήμη από το ίδιο Πανεπιστήμιο.
Υπηρέτησε ως Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Στην μέχρι σήμερα 27χρονη επαγγελματική του σταδιοδρομία εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως Εθνικός Εμπειρογνώμονας, αρχικά σε θέματα αειφόρου ανάπτυξης του ναυτιλιακού τομέα και έπειτα ως συντονιστής της ναυτιλιακήςπολιτικής της ΕΕ καθώς και των εξωτερικών σχέσεων της ΕΕ στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών. Διετέλεσε επίσης Σύμβουλος και Μέλος του Γραφείου της Ευρωπαίας Επιτρόπου Ανδρούλλας Βασιλείου, αρμόδιας για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας.
Υπηρέτησε για χρόνια την Κυπριακή Δημόσια Υπηρεσία, αρχικά ως Λειτουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. Στη συνέχεια, ως ο πρώτος Ναυτιλιακός Σύμβουλος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, εκπροσώπησε την Κύπρο στα θεσμικά Όργανα της ΕΕ σε θέματα Θαλάσσιων Μεταφορών και Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής. Έπειτα, ως Επικεφαλής του Κλιμακίου Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων συντόνιζε όλους τους τομείς που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του εν λόγω Υπουργείου κατάτη διάρκεια της πρώτης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.
Είχε ενεργό συμμετοχή στην προενταξιακή πορεία της Κύπρου στην ΕΕ καθώς και στις Τεχνικές Επιτροπές που είχαν συσταθεί για θέματα θαλάσσιων μεταφορών, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για συνολική διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος. Διετέλεσε επίσης επιστημονικός συνεργάτης και εκπαιδευτής της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης σε θέματα ΕΕ.
Έχει δώσει πολυάριθμες διαλέξεις και συνεντεύξεις για θέματα ΕΕ και ναυτιλίας ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση και εφαρμογή στρατηγικού σχεδιασμού και διαπραγματευτικών τακτικών σε σχέση με τη ναυτιλιακή πολιτική σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.
13.50 15.00 Κερδίζετε: €1.50