Connolly, John

Ο Τζον Κόνολι γεννήθηκε στο Δουβλίνο το 1968, σπούδασε αγγλική φιλολογία και δημοσιογραφία και συνεργάστηκε για πέντε χρόνια με τους Irish Times, όπου αρθρογραφεί τακτικά μέχρι σήμερα.

Σε ηλικία είκοσι εννέα ετών, υπέβαλε προς έκδοση το πρώτο του μυθιστόρημα, Κάθε Νεκρό Πράγμα. Το αριστουργηματικό αυτό ντεμπούτο έγραψε ιστορία στα εκδοτικά χρονικά, αποσπώντας την υψηλότερη προκαταβολή που δόθηκε ποτέ σε Ιρλανδό συγγραφέα, τόσο στην Αγγλία όσο και στην Αμερική. Όταν τελικά κυκλοφόρησε,αρακτηρίζεται συχνά, επειδή τοποθετεί τη δράση των μυθιστορημάτων του στις ΗΠΑ με απίστευτη άνεση και αυθεντικότητα, συνέχισε την εντυπωσιακή πορεία του με τα έργα Το Δέντρο του Θανάτου, Φονικό Είδος, Στο Λευκό Δρόμο και Οι Κακοί, που μπήκαν στις λίστες των μπεστ σέλερ των Sunday Times, των Irish Times και των New York Times, εκδόθηκαν σε δεκαεννέα γλώσσες και τον καθιέρωσαν οριστικά ως έναν από τους καλύτερους νέους συγγραφείς θρίλερ.
Ιδιοφυής σκηνοθέτης της φρίκης αλλά και εξαιρετικόςτεχνίτης της γραφής, ο Κόνολι ξεχωρίζει απ’ όλους τους ομότεχνούς του για το μοναδικό του στυλ, που συνδυάζει το νουάρ με το μεταφυσικό στοιχείο και την αγωνιώδη πλοκή της περιπέτειας με την κατάδυση στα σκοτεινά βάθη της ανθρώπινης ψυχής.

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτή την Κατηγορία.