Burundarena, Maitena

Η Μαϊτένα Μπουρουνταρένα γεννήθηκε το Μάιο του 1962 στο Μπουένος Άιρες. Το πρώτο της στριπ ήταν το Flo, που δημοσιευόταν στην εφημερίδα Tiempo Argentino. Το 1993 απέκτησε τη δική της σελίδα στο Para Ti, ένα εβδομαδιαίο γυναικείο περιοδικό της Αργεντινής.
Στη σελίδα αυτή γεννήθηκαν οι Mujeres Alteradas, Γυναίκες Τρελαμένες, που αγαπήθηκαν σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική και μετά και στην Ευρώπη. Οι καλύτερες στιγμές του στριπ συγκεντρώθηκαν σε πέντε άλμπουμ που σημείωσαν τεράστια επιτυχία,ξεπερνώντας σε πωλήσεις το ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Το Σεπτέμβριο του 1998, η Μαϊτένα άρχισε να δημοσιεύει στο καθημερινό φύλλο της La Nacion το στριπ Superadas, ενώ από τον Ιούνιο του 2003 συνεργάζεται με το κυριακάτικο περιοδικό της ίδιας εφημερίδας.

Οι ηρωίδες της Μαϊτένα δημοσιεύονται σήμερα σε πολλές λατινοαμερικανικές εφημερίδες και περιοδικά, στην ισπανική El Pais, την ιταλική La Stampa, τη γαλλική Le Figaro, στο ισπανικό και μεξικανικό Marie Claire, ενώ ως άλμπουμ έχουν κυκλοφορήσει σε όλη τη Ν. Αμερική, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ.
Η Μαϊτένα ζει στην Αργεντινή και στην Ουρουγουάη, είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά.
12.00 14.00 Κερδίζετε: €2.00
Εξαντλημένο
από τον Εκδοτικό Οίκο