Βλαχοδήμου, Χαρά

Η Χαρά Βλαχοδήμου γεννήθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ψυχολόγος και Υπνοθεραπεύτρια, ειδικεύεται στην κλινική ψυχολογία και στην υποστήριξη πασχόντων από χρόνια νοσήματα.

Εργάζεται ιδιωτικά και ασχολείται με ομάδες γονέων, πασχόντων, φροντιστών. Ασκεί την κλινική ύπνωση και συνεχίζει την εκπαίδευση σχετικά με την ψυχοπαθολογία και θεραπεία ενηλίκων παρακολουθώντας σεμινάρια, εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους εισηγητές- εκπαιδευτές.

Ασχολείται ιδιαίτερα με την συμβουλευτική γονέων και εκπαιδεύεται στην συστημική ψυχοθεραπεία. Αρθρογραφεί σε περιοδικά και σελίδες του διαδικτύου, που είναι συνυφασμένες με την ψυχολογία και την βελτίωση ποιότητας της ζωής. Είναι δημιουργός της σελίδας «Ψυχικές Καταδύσεις» και του προγράμματος «The happiness project», το οποίο στοχεύει στην αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση του ατόμου. Μέσα από την δουλειά της, σε συνεργασία με περιοδικά, ραδιοφωνικές εκπομπές, διαλέξεις, ομαδικές συνεδρίες, τηλεόραση προσπαθεί να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα ψυχικής υγείας και αποδοχής της διαφορετικότητας του κάθε ανθρώπου, ξεχωριστά.