Παλίμψηστο

Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 9.99
8.99
Τιμή Πρωτοπορίας
+
9789602965580
Συγγραφέας: Στυλιανού, Εύη
Εκδόσεις: Νίκας
Σελίδες:34
Επιμελητής:ΤΣΟΥΤΣΗ ΣΤΕΥΗ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/05/2025
ISBN:9789602965580
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

«Ένα παλίμψηστο από εικόνες στιλπνές, θραύσματα μνήμης, σπαράγματα, δημιουργούν το νήμα για το ταξίδι προς την αυτογνωσία. Η Νεφέλη και ο Πήγασος, το εκμαγείο του έρωτα, τα «αχειροποίητα» παραμύθια της γιαγιάς, το Αιώνιο Ρόδο σχηματίζουν μια ποιητική μυθολογία που ξυπνά μέσα μας μια βαθιά καταγωγική αίσθηση. Στη συλλογή της Εύης Στυλιανού οι εικόνες πλέκονται μεταφορικά σε κραδασμούς, τα σύμβολα ανάγονται σε αρχέτυπα, αποκτώντας βάθος και μια καθολικότητα. Οι λέξεις θραύονται αποσπασματικά και ρέουν ταυτόχρονα μέσα στον ρυθμό καθώς γειτνιάζουν με νεύματα σιωπής.

Ένας αρλεκίνος εισβάλλει στο δωμάτιο
ζητά να τρυπώσει στο όνειρο
να λιτανεύσει τη σιωπή
να ξαναγράψει το ποίημα
με νωπό, ανεξίτηλο, χρωματιστό μελάνι.

Τα πρόσωπα που γίνονται προσωπεία, οι λέξεις υπαινικτικές σιωπές, η αίσθηση που αποκτά πλαστικότητα, μας οδηγούν σε μια πυθμενική μαγεία. Μια πραγματεία του ωραίου και ένα παιχνίδι με τον χρόνο αποτελεί το Παλίμψηστο. Οι λέξεις μεταγράφονται σε εικόνες που σπιθοβολούν, η ροή της γλώσσας ξεχύνεται σε μια ολότελα διαφορετική κοίτη που ξαφνιάζει τον αναγνώστη αποκαλύπτοντας το αεί μεταμορφούμενο του κόσμου.
Το Παλίμψηστο είναι ένα βιβλίο που επιχειρεί να ιχνηλατήσει την αινιγματική σαγήνη των λέξεων και τις πολλαπλές διαστρωματώσεις των ποιητικών μηνυμάτων».

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!