Σάνκια ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

Έκπτωση
50%
Τιμή Εκδότη: 14.90
7.45
Τιμή Πρωτοπορίας
+
475155
Συγγραφέας: Πριλέπιν, Ζαχάρ
Εκδόσεις: Τόπος
Σελίδες:368
Επιμελητής:ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ - ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΟΛΓΑ
Μεταφραστής:ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Ημερομηνία Έκδοσης:27/03/2018
ISBN:2229604992452

Περιγραφή

Είχαν αναλάβει την ευθύνη για λογαριασμό ό?λων, σε μια εποχή που ακουγόταν εντελώς ηλίθιιο να αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη για οποιονδήποτε άλλο πέρα από τον εαυτό του…

Το Σάνκια είναι η συνταρακτική ιστορία µιας οµάδας επαναστατηµένων νεαρών που έχουν αµετάκλητα εµπλακεί ανάµεσα στο γερασµένο σοβιετικό παρελθόν –που οι ίδιοι δεν πρόλαβαν να γνωρίσουν– και στην υπαρξιακή ανάγκη τους να εκφράσουν µια δυναµική διέξοδο στην κοινωνική κατάπτωση της χώρας τους.

Με επίκεντρο τον σύνθετο οµώνυµο ήρωα, έναν νεαρό κατά περίπτωση στοχαστικό ή αφελή, βίαιο ή τρυφερό, σκληρό αλλά και ροµαντικό, άλλοτε γεµάτο ελπίδες και άλλοτε σε απόγνωση, η αφήγηση µεταφέρει τον αναγνώστη πότε στην ερηµωµένη, παρηκµασµένη επαρχία της Ρωσίας και πότε στην πλαστή ευµάρεια της πρωτεύουσας. Μέσα από αλλεπάλληλες δραµατικές σκηνές, που φέρνουν στο µυαλό τους καλύτερους Ρώσους κλασικούς, αποτυπώνεται εντυπωσιακά ο σύγχρονος καπιταλισµός της καταστολής και της βίας, το ταξικό χάος και η λανθάνουσα εμφύλια σύγκρουση.

Με φόντο αυτή την κοινωνική αποσύνθεση της σύγχρονης Ρωσίας, το πολυβραβευµένο και µεταφρασµένο σε είκοσι γλώσσες µυθιστόρηµα του Ζαχάρ Πριλέπιν εστιάζει πεισµατικά στην ψυχολογία των σύγχρονων νέων, που η καθηµερινότητά τους δεν διαθέτει άλλη επιλογή πέρα από την άνευ όρων, ακόμα και µάταιη, σύγκρουση µε το σύστηµα που τους εξόρισε από την αυθεντική ζωή.

Το βιβλίο, που εκδόθηκε το 2006 στη Ρωσία, κέρδισε αμέσως το νεανικό κοινό των αναγνωστών και το σοβαρό λογοτεχνικό βραβείο Yasnaya Polyana (2007) του ιδρύματος Τολστόι, ενώ ψηφίστηκε και στη βραχεία λίστα του Ρωσικού Booker και του Εθνικού Βραβείου Ευπώλητων βιβλίων. Έχει ήδη μεταφραστεί στις κυριότερες ευρωπαϊκές γλώσσες.


Έγραψαν για τον Πριλέπιν

«O Πριλέπιν είναι αυτός που ξέφυγε από την εικοσάχρονη μονοθεματικότητα της λογοτεχνίας. Όλα αυτά τα χρόνια, το μετασοβιετικό μυθιστόρημα είχε ως θέμα κάποιο άτομο άνω των σαράντα που είχε ζήσει την κατάρρευση του προηγούμενου καθεστώτος – είτε μιας ολοκληρωτικής αυτοκρατορίας είτε ενός ουράνιου καταφύγιου ισότητας και δικαιοσύνης… Ο Πριλέπιν είναι ο πρώτος που έφερε στη λογοτεχνία ανθρώπους με τελείως διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων».

Ντμίτρι Μπακ, αντιπρύτανης του Ρωσικού Πανεπιστημίου Ανθρωπιστικών Σπουδών, διευθυντής του Κέντρου Σύγχρονης Ρωσικής Λογοτεχνίας

«Ίσως, ο σημαντικότερος συγγραφέας της σύγχρονης Ρωσίας, ένα ευαίσθητος και ευφυής κριτής της σημερινής κατάστασης».

Newsweek

«Ο Πριλέπιν είναι το κορυφαίο γεγονός της σύγχρονης ρωσικής λογοτεχνίας, η γλώσσα του θυμίζει τον Τολστόι».

Τατιάνα Τόλσταγια,συγγραφέας

Έγραψαν για το Σάνκια

«Ένας Χόλντεν Κόλφιλντ[1] με μολότοφ».
Ξένια Μέλνικ, συγγραφέας
[1] Ο ήρωας του μυθιστορήματος Ο φύλακας στη σίκαλη.


«Αν θες να χτυπήσεις την ευαίσθητη χορδή της σημερινής Ρωσίαςδεν χρειάζεσαι το Άννα Καρένινα, χρειάζεσαι το Σάνκια».
Αλεξέι Ναβάλνι, από τον πρόλογο στην αγγλική έκδοση


«Έχουμε ένα μυθιστόρημα ιδεών, ένα μυθιστόρημα δράσης, ένα μυθιστόρημα σπαρακτικό και ένα μυθιστόρημα πανέμορφο. Κάποιοι ίσως θεωρήσουν τον Σάνκια αντιήρωα, λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων και της καταστροφικής τάσης του. Ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι προσπαθεί να γεμίσει το κενό που νοιώθει με κάτι που να έχει νόημα. Για αυτό είναι ένας χαρακτήρας που σε καθηλώνει και με αυτόν στο πηδάλιο το Σάνκια βρίσκεται στην κορυφή των πολιτικών μυθιστορημάτων και των μυθιστορημάτων ενηλικίωσης».
Επιθεώρηση Σύγχρονης Λογοτεχνίας, Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!