Αντισταθείτε

Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 12.50
11.25
Τιμή Πρωτοπορίας
+
9786185617622
Συγγραφέας: Σακέ, Σαλομέ
Εκδόσεις: Στερέωμα
Σελίδες:144
Μεταφραστής:ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ημερομηνία Έκδοσης:30/10/2025
ISBN:9786185617622
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Η άκρα δεξιά τρίζει τα δόντια της σε όλη την Ευρώπη, επιβάλλοντας την αφήγηση και το λεξιλόγιό της στις κάλπες όπως και στις συνειδήσεις. Υπάρχει ακόμη καιρός για να αναστραφεί αυτή η τάση; Ναι, απαντά η δημοσιογράφος Σαλομέ Σακέ (Salome Saque), αρκεί να κατανοήσουμε τον μηχανισμό αυτής της εξέλιξης και να αντιδράσουμε γρήγορα.
Η Σαλομέ Σακέ εκκινεί από μια αδιαμφισβήτητη διαπίστωση: το ανθρωπιστικό, κοινωνικό μοντέλο των δυτικών κοινωνιών, το οποίο δεν έχει αντίστοιχο στον υπόλοιπο κόσμο, βρίσκεται σε κίνδυνο. Η δημοσιογράφος και συγγραφέας δεν αρκείται, ωστόσο, να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Παρουσιάζει, με ακρίβεια και βάθος, την έκταση του φαινομένου και υπογραμμίζει τον επείγοντα ρόλο που οφείλει να αναλάβει σήμερα ο κάθε πολίτης.
Στο όνομα του κοινού καλού, των ελευθεριών και της αλληλεγγύης, στο όνομα των κλιματικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε, είναι άμεση ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε τι μας ενώνει ως πολίτες και να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι. Αποκηρύσσοντας κάθε μορφή βίας, πρέπει να αναζωογονήσουμε τη δημόσια συζήτηση, να συμμετέχουμε στην κοινωνία των πολιτών, να ενισχύσουμε τον ανεξάρτητο Τύπο, να εμπιστευτούμε τη δημοκρατία, να ξαναβρούμε την ευγένεια των καταστατικών μας αρχών, να τις σεβαστούμε και να τις υπερασπιστούμε.
Το κείμενο της Σαλομέ Σακέ, αναθεωρημένο και εμπλουτισμένο από τη συγγραφέα μετά την πρώτη του έκδοση, μας καλεί να αγανακτήσουμε και να αντισταθούμε, προσφέροντας παράλληλα έναν οδηγό πορείας για ένα μέλλον με ελπίδα, δημοκρατία και αξιοπρέπεια. Το βιβλίο της γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση από το γαλλικό κοινό: παρέμεινε επί 45 και πλέον εβδομάδες μεταξύ των ευπώλητων στην κατηγορία του δοκιμίου και έως σήμερα έχει πουλήσει πάνω από 350.000 αντίτυπα.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!