0
Your Καλαθι
Επεξεργασία της επιτραπέζιας ελιάς
Έκπτωση
20%
20%

Περιγραφή
Η Ελιά σαν καρπός "επεξεργασμένος", παλιότερα ήταν η βάση στη διατροφή του Έλληνα. Σήμερα όμως εξελίχτηκε η χρήση της. Είναι συνοδευτικό και διακοσμητικό ποικίλων άλλων τροφικών παρασκευασμάτων.
Αυτή λοιπόν η ευρύτερη χρήση της, μας έδωσε την ιδέα να δημιουργήσουμε αυτόν τον οδηγό "επεξεργασίας της βρώσιμης ελιάς".
Μαθαίνει πολύ εύκολα κανείς πώς να αξιοποιεί με πολλούς τρόπους, αυτό το ευλογημένο γεωργικό προϊόν, που παράγεται άφθονο σχεδόν σ' όλη την Ελλάδα.
Έτσι θα έχει στο τραπέζι του, κάτι "σπιτικό", φτιαγμένο απ' τον ίδιο και θα γεύεται τη χαρά της δημιουργίας του.
Περιεχόμενα
Γενικά 7
Κατάσταση του κλάδου Επεξεργασίας Ελιάς 11
Προϋποθέσεις για επιτυχή παραγωγή κατεργασία και τυποποίηση της βρώσιμης Ελιάς 17
Περιγραφή του ελαιοκάρπου 20
Θρεπτική αξία και σύσταση ελαιοκάρπου 22
Κριτήρια καταλληλότητας ελαιοκάρπου για επιτραπέζια κατανάλωση 26
Παράγοντες που επιδρούν στην ωρίμανση του ελαιοκάρπου 27
Στόχοι και τρόποι Επεξεργασίας 29
Παράγοντες που συντελούν στην άριστη Επεξεργασία του ελαιοκάρπου 31
Ενεργός οξύτητα 33
Ζύμωση ελαιοκάρπου 34
Ποικιλίες κατάλληλες για την παρασκευή
βρώσιμων ελιών 37
Εμπορικοί τύποι βρώσιμης Ελιάς 57
Α) Πράσινες ελιές 57
Β) Μαύρες ελιές 71
Ασθένειες του καρπού κατά την Επεξεργασία 86
Καθαρισμός της άλμης 89
Συσκευασία επεξεργασμένου ελαιοκάρπου 91
Ο πολτός του ελαιοκάρπου 92
Βιβλιογραφία 95
Αυτή λοιπόν η ευρύτερη χρήση της, μας έδωσε την ιδέα να δημιουργήσουμε αυτόν τον οδηγό "επεξεργασίας της βρώσιμης ελιάς".
Μαθαίνει πολύ εύκολα κανείς πώς να αξιοποιεί με πολλούς τρόπους, αυτό το ευλογημένο γεωργικό προϊόν, που παράγεται άφθονο σχεδόν σ' όλη την Ελλάδα.
Έτσι θα έχει στο τραπέζι του, κάτι "σπιτικό", φτιαγμένο απ' τον ίδιο και θα γεύεται τη χαρά της δημιουργίας του.
Περιεχόμενα
Γενικά 7
Κατάσταση του κλάδου Επεξεργασίας Ελιάς 11
Προϋποθέσεις για επιτυχή παραγωγή κατεργασία και τυποποίηση της βρώσιμης Ελιάς 17
Περιγραφή του ελαιοκάρπου 20
Θρεπτική αξία και σύσταση ελαιοκάρπου 22
Κριτήρια καταλληλότητας ελαιοκάρπου για επιτραπέζια κατανάλωση 26
Παράγοντες που επιδρούν στην ωρίμανση του ελαιοκάρπου 27
Στόχοι και τρόποι Επεξεργασίας 29
Παράγοντες που συντελούν στην άριστη Επεξεργασία του ελαιοκάρπου 31
Ενεργός οξύτητα 33
Ζύμωση ελαιοκάρπου 34
Ποικιλίες κατάλληλες για την παρασκευή
βρώσιμων ελιών 37
Εμπορικοί τύποι βρώσιμης Ελιάς 57
Α) Πράσινες ελιές 57
Β) Μαύρες ελιές 71
Ασθένειες του καρπού κατά την Επεξεργασία 86
Καθαρισμός της άλμης 89
Συσκευασία επεξεργασμένου ελαιοκάρπου 91
Ο πολτός του ελαιοκάρπου 92
Βιβλιογραφία 95
Κριτικές
Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις