0
Your Καλαθι
Οργανοληπτικός Έλεγχος Τροφίμων
2η έκδοση
Έκπτωση
10%
10%

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να είναι το πρώτο ελληνόγλωσσο ολοκληρωμένο εγχειρίδιο που σχετίζεται με τις βασικές αρχές και μεθόδους του Οργανοληπτικού Ελέγχου των Τροφίμων, της αξιολόγησης δηλαδή των τροφίμων μέσω των ανθρώπινων αισθήσεων. Αρχικά, επιχειρείται μια συνοπτική εξήγηση του ρόλου και της σημασίας του οργανοληπτικού ελέγχου, στη συνέχεια αναλύεται ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι ανθρώπινες αισθήσεις, καθώς και οι δυνατότητες, οι ιδιαιτερότητες και οι περιορισμοί τους. Αναλύονται όλοι οι παράγοντες, αλλά και οι βασικές αρχές της οργάνωσης και εκτέλεσης των οργανοληπτικών δοκιμών, και γίνεται αναλυτική αναφορά, ξεχωριστά για κάθε τύπο μεθόδων που εφαρμόζονται στην οργανοληπτική ανάλυση τροφίμων. Τέλος, γίνεται μνεία στον τρόπο στατιστικής επεξεργασίας των αποτελεσμάτων των οργανοληπτικών μεθόδων.
Το παρόν εγχειρίδιο αποτελεί απαραίτητο εκπαιδευτικό βοήθημα για τους φοιτητές των Σχολών Επιστημών Τροφίμων, τους φοιτητές και πτυχιούχους των ειδικοτήτων άλλων τμημάτων που σχετίζονται με το τρόφιμο, τους μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων. Απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των Σχολών Επιστημών Τροφίμων και συναφών ειδικοτήτων, καθώς και σε επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων και ποτών που θέλουν να αποκτήσουν βασικές και ολοκληρωμένες γνώσεις στον οργανοληπτικό έλεγχο των τροφίμων. Ο Οργανοληπτικός Έλεγχος των Τροφίμων, έστω και με κάποια καθυστέρηση, αποκτά τον ρόλο και τη σημασία που του αναλογεί και στην ελληνική βιομηχανία των τροφίμων. Είναι ένας πρακτικός οδηγός, τόσο για την οργάνωση οργανοληπτικών δοκιμών όσο και για την κατανόηση και ερμηνεία δεδομένων που προκύπτουν από τον οργανοληπτικό έλεγχο διάφορων προϊόντων.
Περιέχει: Πρόλογος - Εισαγωγή - Φυσιολογικές και Ψυχολογικές Βάσεις των Αισθήσεων - Οργάνωση και Εκτέλεση Οργανοληπτικών Δοκίμων - Δοκιμές Διάκρισης - Δοκιμές Διαβάθμισης - Μέθοδοι Ευαισθησίας (Sensitivity Tests) - Δυναμικές Μέθοδοι (Δοκιμές Χρόνου-Έντασης) - Περιγραφική Ανάλυση - Ταχείες Μέθοδοι Ανάλυσης - Συναισθηματικές Δοκιμές (Affective Tests) - Εφαρμογές της Στατιστικής στον Οργανοληπτικό Έλεγχο των Τροφίμων - Οργανοληπτική Αξιολόγηση του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιολάδου - Στατιστικοί Πίνακες - Γλωσσάρι - Ευρετήριο
Το παρόν εγχειρίδιο αποτελεί απαραίτητο εκπαιδευτικό βοήθημα για τους φοιτητές των Σχολών Επιστημών Τροφίμων, τους φοιτητές και πτυχιούχους των ειδικοτήτων άλλων τμημάτων που σχετίζονται με το τρόφιμο, τους μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων. Απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των Σχολών Επιστημών Τροφίμων και συναφών ειδικοτήτων, καθώς και σε επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων και ποτών που θέλουν να αποκτήσουν βασικές και ολοκληρωμένες γνώσεις στον οργανοληπτικό έλεγχο των τροφίμων. Ο Οργανοληπτικός Έλεγχος των Τροφίμων, έστω και με κάποια καθυστέρηση, αποκτά τον ρόλο και τη σημασία που του αναλογεί και στην ελληνική βιομηχανία των τροφίμων. Είναι ένας πρακτικός οδηγός, τόσο για την οργάνωση οργανοληπτικών δοκιμών όσο και για την κατανόηση και ερμηνεία δεδομένων που προκύπτουν από τον οργανοληπτικό έλεγχο διάφορων προϊόντων.
Περιέχει: Πρόλογος - Εισαγωγή - Φυσιολογικές και Ψυχολογικές Βάσεις των Αισθήσεων - Οργάνωση και Εκτέλεση Οργανοληπτικών Δοκίμων - Δοκιμές Διάκρισης - Δοκιμές Διαβάθμισης - Μέθοδοι Ευαισθησίας (Sensitivity Tests) - Δυναμικές Μέθοδοι (Δοκιμές Χρόνου-Έντασης) - Περιγραφική Ανάλυση - Ταχείες Μέθοδοι Ανάλυσης - Συναισθηματικές Δοκιμές (Affective Tests) - Εφαρμογές της Στατιστικής στον Οργανοληπτικό Έλεγχο των Τροφίμων - Οργανοληπτική Αξιολόγηση του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιολάδου - Στατιστικοί Πίνακες - Γλωσσάρι - Ευρετήριο
Κριτικές
Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις