Μπλε κομήτης 6

Δεκέμβριος 2018 - Ιανουάριος 2019
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 5.50
3.85
Τιμή Πρωτοπορίας
+
490906
Εκδόσεις: Polaris
Σελίδες:83
Ημερομηνία Έκδοσης:03/12/2018
ISBN:9780005336168
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Στο ανανεωμένο τεύχος Δεκεμβρίου του Μπλε Κομήτη, 6 νέες ελληνικές και ξένες σειρές από κορυφαίους δημιουργούς:


ΣΑΤΑΝΙΑ - Fabien Vehlmann, Kerascoet Το εξαιρετικό γαλλικό γκράφικ νόβελ Satanie σε συνέχειες στον Μπλε Κομήτη! Η Σαρλί συμμετέχει σε μια αποστολή για να βρει στα έγκατα της Γης τον εδώ και μήνες αγνοούμενο επιστήμονα αδελφό της. Η εξαφάνισή του οφείλεται στην επιμονή του ν' αποδείξει με όρους της δαρβίνειας εξελικτικής θεωρίας ότι υπάρχει η Κόλαση - αντιμετωπίζοντας τον χλευασμό όλων. Η αρχικά δύσκολη αποστολή εξελίσσεται σταδιακά σε εφιάλτη. Το αθώο παιδικό σκίτσο και το σφικτό, σκοτεινό και πολυεπίπεδο σενάριο των δημιουργών του μπεστ-σέλερ Beautiful Darkness συνδυάζονται για άλλη μια φορά μοναδικά για να παρουσιάσουν μια εντυπωσιακή κάθοδο στην κόλαση σε μια υπέροχης αισθητικής σειρά φαντασίας και τρόμου.


ΛΗΣΤΕΣ - Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ
ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΘΥΜΙΟΥ ΝΤΟΒΑ, Γιώργος Γούσης, Γιάννης Ράγκος Στα βουνά της Ηπείρου, το 1909, λίγο πριν την απελευθέρωσή της από τους οθωμανούς, δολοφονείται ο πατέρας των αδελφών Ντόβα. Ο φόνος θα οδηγήσει τα δυο παιδιά λίγα χρόνια μετά να πάρουν εκδίκηση και τελικά να βγουν παράνομοι στα βουνά. Θα γίνουν λήσταρχοι διαβόητοι για τη δράση τους και αργότερα θα εγκαταλείψουν τα βουνά για να δράσουν σε αστικό περιβάλλον φτάνοντας να προστατεύουν και να προστατεύονται ακόμη και από πολιτικούς. Οι αδελφοί Ντόβα είναι από τους τελευταίους λήσταρχους στην ελληνική επικράτεια, άγριοι και τραγικοί εκπρόσωποι ενός κόσμου που χάνεται με την έλευση του καινούργιου. Εμπνευσμένοι από πραγματικά πρόσωπα και γεγονότα, οι δυο δημιουργοί, μετά την μεγάλη επιτυχία του Ερωτόκριτου, μας προσφέρουν ένα βαλκανικό γουέστερν με στοιχεία νουάρ, ένα έπος με φόντο την Ήπειρο και τα Βαλκάνια των πρώτων δεκαετιών του 20ού αιώνα.


ΑΡΠΗ - Έλενα Γώγου, Ηλίας Κυριαζής (σενάριο) Άλλη μια νέα σειρά ξεκινά σε αυτό το τεύχος που την υπογράφει ο διεθνώς καταξιωμένος δημιουργός Ηλίας Κυριαζής (σχεδίασε και το εξώφυλλο του τεύχους) και η νέα και ταλαντούχα Έλενα Γώγου. Στα μέσα του 21ου αιώνα οι ξεχασμένοι θεοί της αρχαιότητας επέστρεψαν για να διεκδικήσουν τη Γη. Εξαφάνισαν τις υπάρχουσες θρησκείες, κατέστρεψαν πόλεις και γύρισαν την ανθρωπότητα χιλιάδες χρόνια πίσω. Τώρα, 100 χρόνια μετά, κυριαρχούν επί της Γης χωρίς να ξεφεύγει τίποτα από το βλέμμα τους ενώ οι θνητοί και οι ζωές τους είναι το παιχνίδι τους. Ωστόσο, σ' ένα φαράγγι στα βάθη της ερήμου, στο σημείο που έπεσε το πτώμα του Ενός θεού που λατρευόταν πριν από αυτούς, δεν φτάνει η επιρροή τους. Εκεί, πρόσφυγες και δραπέτες από κάθε γωνιά του κόσμου έχτισαν τη Θεοκτονία, την μοναδική ελεύθερη πόλη στον πλανήτη. Η Θεοκτονία είναι μια αχανής, άναρχη παραγκούπολη, ελεύθερη μεν αλλά εξαιρετικά επικίνδυνη. Εκεί ζει η τρομερή Άρπη, η μισθοφόρος που βγάζει το ψωμί και το ποτό της αναλαμβάνοντας δουλειές για λογαριασμό των θεών. Όποιος προσπαθεί να κρυφτεί από το βλέμμα τους στη Θεοκτονία έχει να αντιμετωπίσει το μαχαίρι της. Όποιες τύψεις έχει για τη ζωή και τη δουλειά της πνίγονται στο ποτό και το σεξ. Μια εντυπωσιακή μετα-αποκαλυπτική περιπέτεια μόλις αρχίζει.


ΜΕΡΕΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ - Παναγιώτης Παντaζής, Στρατής Ρέλλος (σενάριο) Ο έφηβος Τίτος περνά το τυπικό Πάσχα-στο-χωριό του πατέρα του και μαζί με την Κορίνα, τη Μάγδα και τον Γιώργο αποφασίζουν να μην επιστρέψουν στην Αθήνα αν δεν ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους. Ο Παναγιώτης Πανταζής μετά τον Ερωτόκριτο και το πρόσφατο μπεστ σέλερ Στα Μυστικά του Βάλτου σε συνεργασία με τον πρωτοεμφανιζόμενο Στρατή Ρέλλο, μας δίνουν μια γλυκόπικρη αλλά και γεμάτη χιούμορ και αληθινούς χαρακτήρες ιστορία που μας βουτάει στα νερά των πρώτων εφηβικών ερώτων - εκείνων που ζεις μόνο για μία φορά.


ΚΟΒΑΝΕ CALLING - Zerocalcare Ο νέος ιταλός δημιουργός Zerocalcare, μας παρουσιάζει το ημερολόγιο του οδοιπορικού του στην Τουρκία, τη Συρία και το Ιράκ, μια μαρτυρία του πρωτοποριακού δημοκρατικού "πειράματος" της Ρόζαβα και της πάλης του κουρδικού λαού εναντίον του ISIS. To KOBANE CALLING, μια διαφορετική ματιά στα γεγονότα στην περιοχή σε σχέση με τα επίσημα ΜΜΕ, έγινε τεράστια επιτυχία στην Ιταλία, βραβεύτηκε ως το καλύτερο άλμπουμ του 2016, και είναι μια ιστορία θάρρους, φιλίας και αντίστασης δοσμένο με το μοναδικό στιλ του Zerocalcare. Ο δημιουργός, με κοφτερή και χιουμοριστική ματιά και με συνολικές πωλήσεις των γκράφικ νόβελ του πάνω από 700.000 αντίτυπα, θεωρείται από τους πλέον ταλαντούχους καλλιτέχνες στη γειτονική μας χώρα.


ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ - Αντώνης Βαβαγιάννης Μετά από πολύμηνες διεξοδικές έρευνες σε αρχεία και βιβλιοθήκες σε όλον τον κόσμο, ο Αντώνης Βαβαγιάννης παρουσιάζει μια σειρά βασισμένη σε πραγματικές αλλά απίστευτες ιστορίες με το ιδιαίτερό του χιούμορ. Σε αυτό το τεύχος: στη Γαλλία μερικούς αιώνες πριν, πολύκροτες δίκες με δικηγόρους και δικαστές ανθρώπους αλλά κατηγορούμενους... ζώα! Ιδανικό σκηνικό για τον Βαβαγιάννη...

Εκτός των νέων σειρών, η ύλη του τεύχους Δεκεμβρίου περιλαμβάνει αυτοτελείς ιστορίες από καταξιωμένους και νέους καλλιτέχνες και τις γνωστές και αγαπημένες στήλες νέων και συνεντεύξεων:


ΖΑXΑΡΗ - Γεωργία Ζάχαρη Τα πάρτι μεταμφιεσμένων στην Αθήνα είναι μερικές φορές εξαιρετικά επιτυχημένα αλλά μάλλον δεν είναι τόπος για το πρώτο ραντεβού. Μια αυτοτελής, νεανική ιστορία της πρωτοεμφανιζόμενης στο περιοδικό νεαρής και ταλαντούχου δημιουργού Γεωργίας Ζάχαρη, η οποία βραβεύτηκε με το Ελληνικό Βραβείο Κόμικ 2018 ως η καλύτερη νέα καλλιτέχνις.


Ο ΘΑΝΑΤΟΣ - Αντώνης Βαβαγιάννης Είναι δυνατόν να "ντρέπεσαι" να πεις από τι πέθανες; Μάλλον όχι, αλλά οι επιβάτες της βάρκας του ΘΑΝΑΤΟΥ δεν είναι συνηθισμένοι τύποι, όπως δεν είναι και ο βαρκάρης τους αλλά ούτε και ο δημιουργός τους.


ΡΑΛΛΟΥ - Ίριδα Μούζου "Ένας συγκάτοικος... μα τι συγκάτοικος!". Η... πρώτη φορά ροζ Ραλλού, θέτει επικίνδυνα διλήμματα στον συγκάτοικό της και οι απαντήσεις την οδηγούν σε αποφασιστικές λύσεις! Η "ροζ" αυτοτελής ιστορία του τεύχους ανήκει στη Ραλλού της Ίριδας Μούζου.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - Zerocalcare από τον Θοδωρή Δημητρόπουλο Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αποκλειστική συνέντευξη του ιταλού δημιουργού στο περιοδικό μας με την ευκαιρία της δημοσίευσης σε συνέχειες του γκράφικ νόβελ KOBANE CALLING.


ΣΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΙΚ - από τον Σπύρο Γιαννακόπουλο Οι νέες κυκλοφορίες κόμικ στο εσωτερικό και εξωτερικό αλλά και το Τop 5 comics που μας δίνει σε αυτό το τεύχος η σχεδιάστρια της σειράς 'Αρπη, Έλενα Γώγου.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!