Metro 2033

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 16.00
11.20
Τιμή Πρωτοπορίας
Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €4.90
+
478667
Συγγραφέας: Glukhovsky, Dmitry
Εκδόσεις: Καστανιώτης
Σελίδες:544
Μεταφραστής:ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:15/06/2018
ISBN:9789600363821
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

2033: Ο κόσμος έχει μετατραπεί σε ερείπια. Λίγες χιλιάδες ανθρώπων έχουν επιζήσει, δεν γνωρίζουν όμως αν είναι και οι τελευταίοι στη Γη. Ζουν στο μετρό της Μόσχας - το μεγαλύτερο αντιπυρηνικό καταφύγιο που κατασκευάστηκε ποτέ, το τελευταίο καταφύγιο του ανθρώπινου είδους. Ο κόσμος του μετρό δεν έχει αύριο: τα όνειρα, τα σχέδια, η ελπίδα μοιάζουν καταδικασμένα. Το συναίσθημα έχει πλέον παραδοθεί στο ένστικτο. Στην ανάγκη για την επιβίωση, με οποιοδήποτε κόστος ή τίμημα.

Η ΒΕ-ΝΤΕ-ΕΝ-ΧΑ, ένας από τους βορειότερους σταθμούς, κατοικείται και παραμένει ακόμη ασφαλής, αλλά μια νέα, τρομερή απειλή έχει κάνει την εμφάνισή της. Ο Αρτιόμ, ένας νέος άντρας που ζει εκεί, θα αναλάβει, περιπλανώμενος στις πιο σκοτεινές σήραγγες, να εισχωρήσει στην καρδιά του μετρό, στη θρυλική Πόλη, για να φέρει σε πέρας την αποστολή που του ανατέθηκε. Είναι αυτός που κρατά στα χέρια του το μέλλον του σταθμού του, το μέλλον του μετρό, αλλά και το μέλλον ίσως ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Το παγκόσμιο μπεστ σέλερ, που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και έγινε επιτυχημένο ηλεκτρονικό παιχνίδι, τώρα και στην Ελλάδα. Ένα ταξίδι σε έναν κόσμο σκοτεινό αλλά και συναρπαστικό, σ’ ένα μέλλον που μας καθηλώνει με την άγρια απειλή του.

www.metro2033.gr

Κριτικές

Το βιβλίο το αγόρασα πριν δέκα χρόνια αλλά μόλις φέτος το διάβασα και όχι σε αυτή την έκδοση αλλά στην προηγουμενη. Είναι ένα αξιοπρεπες περιπετειώδες φουτουριστικό θρίλερ. Πυρηνική καταστροφή. Όσοι διασώθηκαν εγκαταβιουν στις σήραγγες κ τους σταθμούς του μετρό της Μόσχας. Στήνουν τις μικρές τους πολεις-κρατη μέσα στους υπογειους σταθμούς και μάχονται για την καθημερινή επιβίωση. Σε ελάχιστα χρόνια διπλα τους νέες μορφές ζωής επικίνδυνες για τους ανθρώπους αναπτύσσονται. Ένας νέος άντρας αναλαμβάνει μια δύσκολη αποστολή, να σώσει το σταθμό του και τους υπόλοιπους ανθρώπους. Ως συγγραφική ιδέα πολύ καλή, ως συγγραφή όμως έχει αρκετές αδυναμίες. Η αφήγηση δεν διαθέτει άλλες παραλληλα εξελισσομενες ιστορίες, ούτε άλλους βασικούς ήρωες, φλας μπακ που θα προσθεταν επιπλέον ενδιαφέρον δεν υπάρχουν, η οικονομία του μυθιστορήματος είναι ξεχειλωμένη αφού πολλες σελίδες είναι περιττες και κουράζει σε αρκετά σημεία η φλατ αφήγηση. Το έργο σώζεται στο τέλος από το συγγραφικό εφευρημα του εκλεκτου της ιστορίας κάτι που αφήνει ανοικτό τον ορίζοντα για ένα ή πολλα σικουελ που όπως είδα έχουν ήδη κυκλοφορήσει. Αυτό μάλλον δείχνει μια εμπορικη στόχευση. Διαβάζεται βέβαια σχετικά ευκολα αλλά η ίδια συγγραφική ιδέα στα χέρια κάποιου άλλου συγγραφέα πιστευω πως θα απογειωνοταν...
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!