Ψωμί, παιδεία, ελευθερία

Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €8.00
374244
Συγγραφέας: Μάρκαρης, Πέτρος
Εκδόσεις: Γαβριηλίδης
Σελίδες:328
Επιμελητής:ΚΥΡΙΑΖΑΚΟΥ ΒΑΣΩ
Ημερομηνία Έκδοσης:06/12/2012
ISBN:9789603368670


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

... 1η Ιανουαρίου 2014. Η Ελλάδα έχει γυρίσει στη δραχμή.
Είναι μια Ελλάδα της φτώχειας, των αστέγων και της αναστολής πληρωμών.
Ο αστυνόμος Χαρίτος και η οικογένειά του αναγκάζονται να κάνουν αιματηρές οικονομίες, όπως οι περισσότεροι Έλληνες.
Και ενώ οι Αθηναίοι έχουν επιδοθεί σε αγώνα επιβίωσης, κάποιος αρχίζει να σκοτώνει επώνυμα πρόσωπα από τη γενιά του Πολυτεχνείου.
Πάνω σε κάθε θύμα του αφήνει και ένα μήνυμα που παραπέμπει στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Ποιος είναι ο δολοφόνος; Κάποια ακροδεξιά οργάνωση ή κάποιος που εκδικείται παλιές αμαρτίες;
Η Αθήνα ψυχορραγεί, αλλά υπάρχουν κι εκείνοι που δεν θέλουν να την αφήσουν να πεθάνει.
Μια ομάδα νέων οργανώνονται και κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να κρατήσουν ζωντανή την πόλη στο πιο αδύνατό της σημείο.
Και ο αστυνόμος Χαρίτος κυνηγάει έναν δολοφόνο φάντασμα, που διαρκώς του ξεφεύγει.

Κριτικές

Πολύ καλό αστυνομικό μυθιστόρημα εμπνευσμένο από την πολυσχιδή κρίση που πέρασε η Ελλάδα την περασμένη δεκαετία. Το βιβλίο πέρα από ένα αξιόλογο αστυνομικό μυθιστόρημα είναι και ένα καυστικό πολιτικό σχόλιο για την γενιά του Πολυτεχνείου. Πολλές φορές όταν θέλεις να πεις καυτές αλήθειες συνήθως κρύβεσαι πίσω από ένα προσωπείο και εδώ ο Μάρκαρης φορά το προσωπείο του μυθιστοριογράφου για να καταθέσει πικρές αλήθειες για τη γενιά του Πολυτεχνείου που ένα μεγάλο μέρος της κεφαλαιοποίησε το αντιστασίακό της παρελθόν και πρωταγωνίστησε σε κομπίνες, μίζες, και πελατειακές διευκολύνσεις παντός είδους και έγινε «χαλίφης στη θέση του χαλίφη», όπως κάπου αναφέρεται μέσα στο βιβλίο. Πέρα βέβαια από το πολιτικό σχόλιο υπάρχει και η αστυνομική πλοκή που εδώ είναι στέρεα δομημένη με έναν ένοχο που δύσκολα μπορείς να φανταστείς κατά τη διάρκεια της αφήγησης. Νομίζω ότι το βιβλίο αξίζει τα λεφτά του και την προσοχή του αναγνώστη. Πέντε αστέρια από εμένα.

για αλλη μια φορα ο χαριτος ζει το σημερα και την καθημερινοτητα!!!εφημερος οσο ποτε αλλοτε.καυστικος.

Περίμενα κάτι περισσότερο από τον κο Μάρκαρη και το τρίτο βιβλίο τις τριλογίας. Μέτρια πλοκή και υπόθεση.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!