Η σκιά στο κωδωνοστάσι (Βιβλίο 2)

και άλλες ιστορίες της Μυθολογίας Κθούλου
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 14.91
10.44
Τιμή Πρωτοπορίας
+
402800
Συγγραφέας: Μπλοχ, Ρόμπερτ
Εκδόσεις: Άγνωστη Καντάθ
Σελίδες:302
Επιμελητής:ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
Μεταφραστής:ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ημερομηνία Έκδοσης:24/06/2014
ISBN:9789608112292
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Άμεσα διαθέσιμο
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Ο Robert Albert Bloch γεννήθηκε στις 5 Απριλίου του 1917 στο Σικάγο, από γονείς γερμανοεβραϊκής καταγωγής, και πέθανε στις 23 Σεπτεμβρίου του 1994 στο Λος Άντζελες.
Στην εφηβεία του υπήρξε φανατικός αναγνώστης του περιοδικού Weird Tales, που δημοσίευε συχνά διηγήματα του Λάβκραφτ. Από απλός θαυμαστής του σπουδαίου συγγραφέα στην αρχή, πέρασε γρήγορα στην προσωπική επικοινωνία μαζί του δι' αλληλογραφίας.
Σύντομα ο Λάβκραφτ έγινε φίλος και μέντοράς του, και χάρη στην ενθάρρυνση και την καθοδήγησή του ο Bloch ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη συγγραφή, και 17 μόλις ετών πούλησε τα πρώτα του διηγήματα στο Weird Tales.
Έτσι έγινε ένα από τα νεότερα μέλη του περίφημου "Κύκλου του Λάβκραφτ", μιας συγγραφικής παρέας που περιλάμβανε ονόματα όπως ο Κλαρκ Άστον Σμιθ, ο Ρόμπερτ Χάουαρντ και ο Ώγκυστ Ντέρλεθ. Με συνδετικό τους κρίκο τον ίδιο τον Λάβκραφτ και το έργο του, εξέλιξαν από κοινού την περίφημη "Μυθολογία Κθούλου", ένα φανταστικό κατασκεύασμα που αποτέλεσε το σκηνικό των διηγημάτων τρόμου που έγραφαν. Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η συμβολή του Bloch.
Ο Bloch υπήρξε πολυγραφότατος. Εκτός από τη λογοτεχνία τρόμου, ασχολήθηκε επίσης με την επιστημονική φαντασία και την αστυνομική λογοτεχνία. Έγραψε ακόμα αρκετά σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Το πιο διάσημο έργο του είναι το μυθιστόρημα Psycho, που η κινηματογραφική μεταφορά του από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία.
Φρικιαστικά γκουλ και βδελυρά πνεύματα, αποτρόπαιες κρύπτες και στοιχειωμένα δάση, καταραμένα κειμήλια και ακατονόμαστα βιβλία, δαιμονικοί θεοί και απόκοσμες οντότητες. Αυτά είναι ορισμένα από τα συστατικά που συνθέτουν το τρομακτικό λογοτεχνικό σύμπαν του Robert Bloch. Στην παρούσα πρώτη ανθολογία περιλαμβάνονται 11 διηγήματά του που εμπλουτίζουν και διευρύνουν τη Μυθολογία Κθούλου.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!