Η νυχτερίδα

395188
Συγγραφέας: Νέσμπο Τζο
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Σελίδες:440
Μεταφραστής:ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:25/01/2014
ISBN:9789605663681


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Ο επιθεωρητής Χάρι Χόλε αποσπάται από τη Δίωξη Εγκλημάτων του Όσλο στο Σίδνεϊ για να παρακολουθήσει την έρευνα που διεξάγουν οι τοπικές αρχές για την εξιχνίαση ενός φόνου. Ο Χάρι μπορεί να προσφέρει τη βοήθειά του αλλά έχει ρητές οδηγίες να μην μπλέξει. Το θύμα είναι μια εικοσιτριάχρονη Νορβηγίδα που είναι διάσημη στην πατρίδα της. Φυσικά, ο Χάρι δεν μπορεί να μείνει απλός παρατηρητής και συνδέεται φιλικά με τον επιθεωρητή που είναι επικεφαλής της έρευνας καθώς και με έναν από τους μάρτυρες, με αποτέλεσμα να βρεθεί αναμεμειγμένος με την έρευνα. Οι τρεις αυτοί άνθρωποι θα ανακαλύψουν πως η δολοφονία της κοπέλας είναι μόνο ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας ανεξιχνίαστων φόνων. Έχουν λοιπόν να αντιμετωπίσουν έναν ψυχοπαθή που δρα σε όλη την Αυστραλία. Καθώς ο κλοιός αρχίζει να κλείνει γύρω από τον δράστη, ο Χάρι φοβάται ότι κανείς δεν είναι πια ασφαλής – ούτε καν αυτοί που ερευνούν την υπόθεση.

ΒΡΑΒΕΙΑ
Riverton Prize 1997: Καλύτερο Νορβηγικό Αστυνομικό Μυθιστόρημα της Χρονιάς
Glass Key (Glasnyckeln) 1998: Καλύτερο Σκανδιναβικό Αστυνομικό Μυθιστόρημα της Χρονιάς

Κριτικές

Αρκετά ισορροπημένο αστυνομικό μυθιστόρημα με τις απαραίτητες δόσεις σασπένς αλλά και τις πάντα χρήσιμες σελίδες ενδοσκόπησης που κάνουν τους βασικούς ήρωες να αποκτούν ανθρώπινο βάθος και αληθινά χαρακτηριστικά. Από τα καλά και ενδιαφέροντα αστυνομικά που διάβασα αν και από κάποιο σημείο κι έπειτα ο δολοφόνος γίνεται διάφανος. Η καλή γραφή και οι ωραίες περιγραφές κάνουν το βιβλίο ευκολοδιάβαστο...

«Ο Γιος», «Η Αστυνομία» για μενα ειναι πιο κατω απο αυτο εδω, "Ο Χιονάνθρωπος" ισαξιος του...

Πρώτη περιπέτεια του Χάρι Χόλε και πρώτο βιβλίο της σειράς που διαβάζω. Ομολογώ πως, μολονότι θεωρείται από τα λιγότερο ενδιαφέροντα της σειράς, το βιβλίο είναι πολύ καλό, η ιστορία του σε κερδίζει και ο Χάρι Χόλε σκιαγραφείται σιγά-σιγά μέσα από φλας μπακ στο παρελθόν και μέσα από τις ενέργειες, τις κινήσεις και τις σκέψειες του. Ο συγγραφέας δείχνει να έχει πολλά να δώσει στην σύγχρονη αστυνομική λογοτεχνία, καθώς η γραφή του είναι στρωτή, το μυστήριο άριστα δομημένο και με τις απαραίτητες ανατροπές, οι πρωταγωνιστές - που αναπτύσσονται σε μεγάλο βαθμό και δεν εμφανίζονται σπασμωδικά - απλοί καθημερινοί άνθρωποι που κάνουν λάθη και έχουν πάθη, και οι περιγραφές του ενδελεχείς (και όχι κουραστικές), που βοηθάνε στην ανάπτυξη της ιστορίας και κάνουν τον αναγνώστη μέρος της. Πλεονέκτημα του βιβλίου το ότι εκτυλίσσεται σε μια χώρα άγνωστη στο ευρύ κοινό (και σε μένα), ώστε οι περιγραφές των τοπίων και του τρόπου ζωής σε συνεπαίρνουν. Δεν είναι το ωραιότερο αστυνομικό μυθιστόρημα, αλλά αξίζει να διαβαστεί, έστω και ως μέσο γνωριμίας με τον ενδιαφέροντα και αντισυμβατικό Χάρι Χόλε.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!