Η Μουσική Θεραπεύει

Η θεραπευτική δράση της μουσικής στις αναπτυξιακές διαταραχές
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 15.00
10.50
Τιμή Πρωτοπορίας
+
417058
Εκδόσεις: iWrite.gr
Σελίδες:278
Ημερομηνία Έκδοσης:04/05/2015
ISBN:9786185067670
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Ένα γνωμικό του Berthold Auerbach «Η μουσική ξεπλένει από την ψυχή τη σκόνη της καθημερινότητας» αποδεικνύει τον σκοπό αυτού του βιβλίου. Από τα αρχαία χρόνια ήταν γνωστή η επίδραση της μουσικής στην ψυχή του ανθρώπου. Μεταγενέστερα διάφοροι τομείς, όπως η νευροεπιστήμη, η φιλοσοφία, η ειδική αγωγή και η μουσικοθεραπεία, άρχισαν να μελετούν την επίδραση της μουσικής πάνω στο έλλογο όν, τον άνθρωπο.

Η δύναμη της μουσικής είναι μεγάλη και αυτό αποδείχθηκε σε πολλά επιστημονικά ευρήματα των παραπάνω κλάδων.

Στο παρόν βιβλίο αναλύονται πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα για την θεραπευτική δράση της μουσικής στις αναπτυξιακές διαταραχές, καθώς και σε άλλες παθήσεις του σώματος και της ψυχής. Το ταξίδι για τον θεραπευτικό κόσμο της μουσικής είναι τόσο συναρπαστικό, που στο τέλος αντιλαμβάνεται κανείς, ότι η ζωή χωρίς μουσική θα ήταν χωρίς νόημα, συναίσθημα και σκοπό.

Μέσα από αυτό το βιβλίο, θα ανακαλύψεις πως η μουσική είναι θείο δώρο, που προάγει την υγεία στο ανθρώπινο πλάσμα.

Κριτικές

Μέχρι πρότινος γνώριζα ελάχιστα όσον αφορά το ρόλο της μουσικής στη ζωή μας. Άκουγα μόνο τα τραγούδια που με ευχαριστούσαν, όπως άλλωστε η πλειονότητα των ανθρώπων, χωρίς ωστόσο να αναρωτηθώ ποτέ για το τι μπορεί να κάνει η μουσική στη ζωή του κόσμου, ειδικά όταν εκείνος την έχει πραγματικά ανάγκη. Μόλις όμως ξεκίνησα να μελετώ το εν λόγω βιβλίο εξεπλάγην ευχάριστα διότι εντόπισα νέες πτυχές του ρόλου της μουσικής επί των ανθρώπων. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένη θα σας παραθέσω τα συμπεράσματα που προέκυψαν από μέρους μου έπειτα από την ανάγνωσή του. Στο βιβλίο, λοιπόν, η «Η Μουσική θεραπεύει: η θεραπευτική δράση της μουσικής στις αναπτυξιακές διαταραχές», υπάρχει μια σταδιακή παροχή γνώσεων του αναγνώστη καθ’ όλο το έργο όσον αφορά το ρόλο της μουσικής αρχικά αλλά και της Μουσικοθεραπείας εν συνεχεία. Ο πολύ καλά, τώρα, δομημένος και με μεγάλη ακρίβεια λόγος είναι εκείνος που ελκύει τον αναγνώστη να ξεκινήσει την ανάγνωση, με το πιο σημαντικό όμως να είναι πως στη συνέχεια τον «κρατά αιχμάλωτο» με τον τρόπο που παρέχει τις πληροφορίες για τη θέση της Μουσικοθεραπείας στον κόσμο αλλά και ταυτοχρόνως κάνοντάς τον να συνειδητοποιήσει πόσο λίγα γνωρίζει επί του θέματος. Επίσης, προσδιορίζεται επακριβώς ο ρόλος της Μουσικοθεραπείας και του Μουσικοθεραπευτή στη ζωή μας, αλλά και πού η πρώτη κρίνεται αναγκαίο να εφαρμοστεί. Στο σημείο όμως αυτό, καλόν είναι να αναφέρουμε, πως ο συγγραφέας μας διασαφηνίζει στο ακέραιο ότι η Μουσικοθεραπεία βοηθά στη βελτίωση, στην εξομάλυνση αλλά όχι στην κατάργηση ως δια μαγείας των διαφόρων ψυχικών διαταραχών που διακατέχουν τους ανθρώπους, όπως ίσως λανθασμένα κάποιοι να υπέθεσαν. Η εν λόγω, λοιπόν, παρατήρηση γίνεται πραγματικότητα στο κεφάλαιο εκείνο του βιβλίου όπου μας παρατίθεται η σημασία και η συμβολή της Μουσικοθεραπείας στις παρατιθέμενες ψυχικές νόσους που υπάρχουν στον κόσμο. Έτσι μέσω όλων των παραπάνω θέλω να τονίσω πως η φράση « Η Μουσική είναι θείο δώρο, που προάγει την υγεία στο ανθρώπινο πλάσμα» που υπάρχει στο οπισθόφυλλο του συγκεκριμένου βιβλίου είναι αλήθεια πέραν πάσης αμφιβολίας. Συστήνω, λοιπόν, ανεπιφύλακτα το βιβλίο « Η Μουσική Θεραπεύει» σε όλους. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό!!!

Το βιβλίο τα λέει όλα!!! Μοιάζει σαν βιβλίο- τόμος. Έχει δίκιο ο συγγραφέας αν δεν υπήρχε η μουσική στην ζωή μας δεν θα υπήρχε συναίσθημα και κάποιος σκοπός. Αξίζει!!
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!