Η γερμανική ηγεμονία

Ψευδαισθήσεις και πραγματικότητα
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 14.91
10.44
Τιμή Πρωτοπορίας
+
382871
Συγγραφέας: Θερμός, Ηλίας
Εκδόσεις: Καστανιώτης
Σελίδες:232
Ημερομηνία Έκδοσης:25/06/2013
ISBN:9789600355871
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό, περιδιαβαίνοντας τους τελευταίους δύο αιώνες, εστιάζει στις ψευδαισθήσεις και στην πραγματικότητα της γερμανικής ηγεμονίας – στη νοσταλγία δηλαδή της γερμανικής κυριαρχίας, αλλά και στη συμβατότητά της σήμερα με την ευρωπαϊκή ενοποίηση και τις ισορροπίες στο διεθνές περιβάλλον.

Το γερμανικό ζήτημα υπήρξε από τα κορυφαία στην Ευρώπη και στις διεθνείς σχέσεις κατά τον 20ό αιώνα, αφού αυτός άνοιξε και έκλεισε με τη γερμανική πρόκληση. Οι απόπειρες επιβολής της Γερμανίας προκάλεσαν συσπειρώσεις και αντισυσπειρώσεις, με αποτέλεσμα δύο καταστροφικούς παγκόσμιους πολέμους. Η εποχή της Βαϊμάρης (1918-1933) ήταν η τελευταία ελπίδα για ειρήνη στην Ευρώπη.

Στα μεταπολεμικά χρόνια η οικονομική ανάπτυξη της Ομοσπονδιακής Γερμανίας και ο ιδιαίτερος ρόλος του ενοποιημένου κράτους μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου δημιούργησαν σημαντικές προσδοκίες για το μέλλον της Γηραιάς Ηπείρου. Ωστόσο προξενούν και έντονο φόβο, γιατί η σημερινή Γερμανία επιμένει πεισματικά στην παράδοση της επαναλαμβανόμενης αποτυχίας, με συνέπειες που δείχνουν να είναι καταστροφικές τόσο για την ίδια όσο και για την Ευρώπη.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!