Άσπρα κόκκινα κίτρινα μπλε καραβάκια στο Αιγαίο

Έλληνες στιχουργοί
Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 20.39
18.35
Τιμή Πρωτοπορίας
+
265472
Συγγραφέας: Λογοθέτης, Γιάννης
Εκδόσεις: Παπαϊωάννου
Σελίδες:336
Ημερομηνία Έκδοσης:01/03/2005
ISBN:9789608292178
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


"Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε...", "Χαράματα με το πρώτο λεωφορείο...", "Αχ Μαρία...", "Πάρε τον ηλεκτρικό...", "Η Λούλα...", "Το σκυλάκι το κανίς...", "Η πεθερά...", "Πολύ ωραίο στυλ...".
Ο Γιάννης Λογοθέτης (ΛΟΓΟ) "ζωγραφίζει" στο βινύλιο, όπως σκιτσάρει και στις γελοιογραφίες του, σκηνές από την καθημερινή ζωή, μιμήσεις πράξεως τελείας, αποτυπώνοντας με σατιρική διάθεση την τραγικότητα της ύπαρξής μας.
Από τους αρτιότερους τεχνίτες του στίχου, έγραψε μερικά από τα λυρικότερα ελληνικά τραγούδια, ενώ από ένα διάστημα και μετά αφοσιώθηκε στο σατιρικό τραγούδι το οποίο και καθιέρωσε στον ελληνικό χώρο.
Ευτύχησε να δει τα τραγούδια του, σχεδόν στο σύνολό τους, να γίνονται πολύ μεγάλες επιτυχίες και να βρίσκονται στο στόμα και το μειδίαμα ανθρώπων όλων των ηλικιών.
Μέσα από το τρυφερό, παραπονιάρικο, ονειροπόλο και αυτοσαρκαζόμενο ανθρωπάκι, βασικό ήρωα των στίχων και των σκίτσων του, αναδεικνύεται ο Άνθρωπος με Α Κεφαλαίο.

Σκοπός της σειράς ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΙ είναι να γνωρίσει το κοινό το έργο τους και κυρίως να καταδειχθεί η αξία του στίχου "στο χαρτί", αφού απαλλαγμένος από το φορτίο της μελωδίας και της ερμηνείας, αποκαλύπτει τη δική του δυναμική και προβάλει την αυτονομία του.

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!