Πρωτοπορία - Βιβλία , περιοδικά , κόμικς
  Ο λογαριασμός μου |  Η Βιβλιοθήκη μου  |   Το Καλάθι μου  |  Ολοκλήρωση αγοράς 
Σύνθετη αναζήτηση   Δημοφιλείς Αναζητήσεις
 
  ΑΡΧΗ  |  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  |  ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ  |  ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ  |  ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ (pdf)  |  ΝΕΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ  |  NEWSLETTER  |  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
20FreeDelivery20190414
 
Safe Redirect to Eurobank
 
Κατάλογος
 
 
Νέες Εκδόσεις Περισσότερα
 
Πόλεμος και τερεβινθίνη
Πόλεμος και τερεβινθίνη
14,40€
 
Ασφάλεια
 


Safe redirect to Eurobank
 
Αρχή » Θέματα » Κοινωνικές επιστήμες » Γυναικεία θέματα » Απ την πλευρά των κοριτσιών...
 
Απ την πλευρά των κοριτσιών ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ
Απ την πλευρά των κοριτσιών ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ
Συγγραφείς:   Έλενα Τζιανίνι Μπελότι
 
Θέμα:  Γυναικεία θέματα
Εκδότης: Βέργος
Μετάφραση:  Λήδα Μοσχονά
Σελίδες:  184
Ημ. Έκδοσης: 01/10/1977
10,80€
Τιμή Πρωτοπορίας
Τιμή Εκδότη: 12,00€
Έκπτωση: 10%
 
Κριτικές
Γράψτε μια νέα κριτική
Περιγραφή:
Η παραδοσιακή διαφορά χαρακτήρων ανάμεσα στο αγόρι και το κορίτσι δεν οφείλεται σε έμφυτους παράγοντες, αλλά σε μορφωτικές εξαρτήσεις που υφίσταται το άτομο κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής του. Αυτή είναι η θέση που υποστηρίζει η Έλενα Τζανίνι Μπελότι επικυρωμένη από την μακρόχρονη παιδαγωγική της εμπειρία με γονείς και παιδιά της προσχολικής ηλικίας. Οι εξαρτήσεις προς την κατεύθυνση του ρόλουπου ανατίθεται στο ένα ή στο άλλο φύλο, αρχίζουν επιπλέον πριν από τη γέννηση, όταν προετοιμάζονται τα μωρουδιακά -ροζ ή γαλάζιο- και ακολουθούν με την εκλογή -από την πλευρά των ενηλίκων- των παιχνιδιών που τα παιδιά "μπορούν" ή "πρέπει να παίξουν, τις λειτοτργίες που "μπορούν" ή "πρέπει" να επιτελέσουν, πρώτα μέσα στην οικογένεια και μετά στην κοινωνία, για να φτάσουν στις επιλογές τις λίγο πολύ επιβεβλημένες στον τομέα των σπουδών, της εργασίας και του μέλλοντός τους.
Αλλά γιατί μόνο «απ’ την πλευρά των κοριτσιών»; Γιατί αυτή η κατάσταση είναι ολοκληρωτικά σε βάρος του γυναικείου φύλου. Η κουλτούρα μας, όπως και κάθε άλλη κουλτούρα, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να πετύχει από τα άτομα και των δύο φύλων τη συμπεριφορά που ταιριάζει καλύτερα στις αξίες που ενδιαφέρεται να διατηρήσει και να μεταβιβάσει: ανάμεσά τους και ο μύθος της «φυσικής» υπεροχής του άνδρα σε αντιπαράθεση με τη «φυσική» κατωτερότητα της γυναίκας, Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν «ανδρικές» και «γυναικείες» ιδιότητες, αλλά μόνο ανθρώπινες ιδιότητες. Επομένως η δουλειά που έχουμε να κάνουμε, γράφει η συγγραφέας, «δεν είναι να φτιάξουμε κορίτσια κατ’ εικόνα και ομοίωση των αγοριών, αλλά να δώσουμε σε κάθε άτομο που γεννιέται τη δυνατότητα να αναπτυχθεί με τον τρόπο που του ταιριάζει καλύτερα, ανεξάρτητα με το φύλο που ανήκει». Από αυτό το έργο θα ευνοηθούν γυναίκες και άνδρες και η ίδια η κοινή τους ζωή.

Βιογραφικό σημείωμα

Η Έλενα Τζανίνι Μπελόττι γεννήθηκε και έζησε στη Ρώμη, όπου μένει μέχρι σήμερα. Από το 1960, δηλαδή μετά την εκπαίδευσή της, διευθύνει το Centro Nascita Montessori, της Ρώμης, μοναδικό στο είδος του σε όλη την Ιταλία, όπου προετοιμάζονται ψυχολογικά και πρακτικά οι έγκυες γυναίκες στο καθήκον τους σαν μητέρες που σέβονται την ατομικότητα του παιδιού. Εδώ και πολλά χρόνια διδάσκει στην ίδια Σχολή Παιδαγωγών Μοντεσόρι, που μετατράπηκε σε κρατική επαγγελματική σχολή το 1960. Συνεργάζεται με διάφορα εξειδικευμένα περιοδικά.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Η αναμονή του παιδιού
Η πρώτη παιδική ηλικία
Το παίξιμο, τα παιχνίδια και η παιδική φιλολογία
Οι σχολικοί θεσμοί: το νηπιαγωγείο, το δημοτικό και το γυμνάσιο
Βιβλία που είδατε
 

 
 
Print on Demand Σύνθεση
 
Bestsellers
 
Σύντομες απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα
Αχώριστοι εχθροί
Χίλιες διακόσιες ογδόντα μαύρες ψυχές (Κάτοικοι 1280)
Η χαμένη αναγνώστρια
Ο Γαλατάς
Η εποχή της υποκρισίας
Η άλλη άκρη του νήματος
Συναξάρια της μικρής πατρίδας
Η θέση 7Α
Πετάει η μαμά μου!
Τα 20 πρώτα (15ημέρου)
Τα πρώτα των 12 μηνών
Τα πρώτα των 36 μηνών
Παιδικά ευπώλητα βιβλία
 
 
1. Εκδόσεις αποκλειστικά!
 
Αποστολή σε φίλο
 
 
Αποστολή στοιχείων βιβλίου σε φίλο σας