0 Your Καλαθι

Εκστρατεία στην έρημο

Έκπτωση
40%
330145
Συγγραφέας: Αντωνιάδης, Αντώνης
Σελίδες:423
Ημερομηνία Έκδοσης:25/5/2010


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο


Το χωράφι έχει οργωθεί και σπαρθεί· οι βλαστοί του επερχόμενου εμφυλίου πολέμου ξεπροβάλλουν, αλλά δεν έχει φτάσει ακόμα η εποχή του θερισμού...


Λίγα χρόνια πριν την έναρξη του Πελοποννησιακού Πολέμου, οι ενωμένοι Έλληνες υπό την αρχηγία των Αθηναίων εκστρατεύουν στην επαναστατημένη Αίγυπτο για να τη βοηθήσουν να απελευθερωθεί από τους Πέρσες. Παρ όλο που νικάνε και ελευθερώνουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας του Νείλου, οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα δημιουργούν προβλήματα στο εκστρατευτικό σώμα και ξαφνικά, οι νικητές... βρίσκονται κυνηγημένοι.


Με βοηθό τον βασιλιά της Σαΐδας, οι αποκλεισμένοι στην Αίγυπτο Έλληνες έχουν μονάχα μια επιλογή: για να σωθούν και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, πρέπει να διασχίσουν την καυτή έρημο από τη Μέμφιδα μέχρι την ελληνική Κυρήνη. Δυο Αθηναίοι στρατηγοί αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας την αποστολή διάσωσης των Ελλήνων. Στην προσπάθειά τους να σώσουν το στράτευμα έχουν για βοηθούς δυο μισθοφόρους Σπαρτιάτες και την πνευματική υποστήριξη που τους προσφέρουν τα έργα του μεγάλου τραγωδού Αισχύλου.

Η πορεία στην έρημο ξεκινάει, το μέλλον είναι αβέβαιο και οι εξελίξεις απρόβλεπτες...

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίουΤο μυθιστόρημα περιγράφει την άγνωστη εκστρατεία των Ελλήνων στην Αίγυπτο και βασίζεται στα γεγονότα που ιστορεί ο Θουκυδίδης.
Συγγραφέας:
Αντωνιάδης, Αντώνης
Εκδότης:
Ψυχής τα Λαμπυρίσματα
Σελίδες:
423
ISBN:
9789608794283
Ημερομηνία Έκδοσης:
25/5/2010

Για άλλη μια φορά ο κ. Αντωνιάδης αποδεικνύει το πόσο σπουδαίος συγγραφέας είναι, μολονότι δεν έχει προβληθεί καθόλου από τα μέσα ενημέρωσης. Η γραφή του έχει γρήγορη ροή και χαρακτηρίζεται από εξαιρετική χρήση της ελληνικής γλώσσας, φτιάχνοντας μοναδικές εικόνες και καταφέρνοντας να κάνει τον αναγνώστη να ταξιδέψει σε μια εποχή που έχει γνωρίσει μόνο μέσα από ιστορικά βιβλία, σε σημείο, μάλιστα, να μπορεί να συγκριθεί με τη γραφή αρχαίων συγγραφέων (χωρίς να θέλω να φανώ υπερβολικός). Εξαιρετική η περιγραφή της μάχης στο δεύτερο κεφάλαιο, όπως και η ανάπτυξη των χαρακτήρων με όλες τους τις αδυναμίες. Βέβαια, οφείλω να πω ότι το προηγούμενό του μυθιστόρημα ήταν πιο ενδιαφέρον, ίσως γιατί το θέμα του προσφερόταν για καλύτερη ανάπτυξη, καθώς το παρόν βιβλίο έχει σημεία που κάνουν λίγη "κοιλιά". Μακάρι να συνεχίσει να μας ξαφνιάζει έτσι ευχάριστα ο συγγραφέας, με νέα μυθιστορήματα πάνω στο ιστορικό στοιχείο το οποίο φαίνεται να του ταιριάζει απόλυτα.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 20€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!