Άγιοι δαίμονες: Εις ταν Πόλιν

342529
Συγγραφέας: Καλπούζος, Γιάννης
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Σελίδες:748
Ημερομηνία Έκδοσης:16/05/2011
ISBN:9789605011598


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή


Μυθοπλασία και πραγματικότητα συνυφαίνονται στο υφαντό της Πόλης από το 1808 ως το 1831. Καθημερινή ζωή, έρωτες, δυνατές φιλίες, πλούτη, φτώχεια, οραματιστές, συμμορίες των δρόμων, χασικλήδες, δερβίσηδες, γενίτσαροι· αρνησίθρησκοι, κρυπτοχριστιανοί, δεισιδαιμονίες, ερωτικά ξόρκια, χαμένα όνειρα, οι γυναίκες στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού? πυρκαγιές, παζάρια, βεγγέρες, καπηλειά των 1000 τ.μ., η τρομερή φυλακή του Μπάνιον, το μπουντρούμι και η αστυνομία του Πατριαρχείου· κοινά σχολεία, η Μεγάλη του Γένους Σχολή, ερωμένες Πατριαρχών, λεσβίες, αρώματα, λάσπες, βασανιστήρια, πανούκλα· προεπαναστατική περίοδος, Φαναριώτες, συνωμοσίες, μυστικές εταιρείες, προδότες, μισαλλοδοξία, οι σφαγές στην Πόλη το 1821? Ρωμιοί, Οθωμανοί, Αρμένιοι, Φράγκοι, Εβραίοι. Κι ακόμα Πόντος, Χίος, Δραγατσάνι, Μανιάκι, Αλεξάνδρεια.


Πόθος, φόβος, όχλος, άγιοι και δαίμονες.


Ένα επικό μυθιστόρημα που καθηλώνει τον αναγνώστη με την περιπετειώδη ζωή των ηρώων του, την ατμόσφαιρά του, τη χειμαρρώδη γλώσσα του, το συναίσθημα, τον στοχασμό, τις αστείες καταστάσεις και την ολοζώντανη αναπαράσταση της εποχής εκείνης.

Κριτικές

Πολύ όμορφο βιβλίο όπως όλα του συγγραφέα. Ωραία η αφήγηση, σε ταξιδεύει σε μια εποχή τόσο σκληρή και τόσο όμορφη συγχρόνως. Η ιστορία όπως δεν την είχαμε μάθει στα σχολεία, αλλά την είχαμε υποψιαστεί μέσα μας. Η δύναμη της φιλίας όπως σε όλα τα βιβλία του συγγραφέα, και πάλι παρούσα να μας ταξιδεύει στα παιδικά μας χρόνια, τότε που ο φίλος ήταν τόσο σημαντικός! Πολλά συγχαρητήρια στον κο Καλπούζο!

ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΒΙΒΛΙΟ. ΠΛΗΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ. ΙΣΑΞΙΟ ΤΟΥ 'ΙΜΑΡΕΤ'ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΗΛΠΙΖΑ.ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΚΥΡΙΟ ΚΑΛΠΟΥΖΟ.

Ενα απο τα πιο υπεροχα βιβλια που εχω πιασει στα χερια μου ως τωρα!
Οι ηρωες,η διαφορετικοτητα της γλωσσας τους,οι περιγραφες και η μοναδικη γλωσσα του συγγραφεα το κανουν τοσο ξεχωριστο!!Μακαρι να πλουτιζαν τον κοσμο μας κι αλλα τετοια αριστουργηματα!!Συγχαρητηρια!!!

Περίμενα περισσότερα μετά το "Ιμαρέτ".Δυστυχώς απογοητευτηκα μόλις διάβασα το βιβλίο.Μετριότατο.Ανύπαρκτη ουσιαστικά πλοκή.Κουραστική η γλώσσα του συγγραφέα,αναμενόμενο το τέλος,"χάρτινοι"οι ήρωες...τόσο διαφορετικό και κατώτερο απο το "Ιμαρέτ".Κρίμα!

Μην βιαστείτε υπερβολικά να το διαβάσετε όσοι βρήκατε εξαιρετικό το ΙΜΑΡΕΤ . Κατά κάποιο τρόπο ο συνγραφέας εξαργυρώνει εδώ το βραβείο αναγνωστών που πήρε με το ΙΜΑΡΕΤ . Υπερτονισμένο , με τρομερά αναμεικτη γλώσσα , με βιαιες περιγραφές αλλά όχι γλαφυρές , με χαρακτήρες όχι τελειωτικά ολοκληρωμένους και με ένα ωραιοποιημένο ( happy end ) τέλος που δεν χαρίζει στο έργο α΄πλά σου χρυσώνει το χάπι . Αν βέβαια το δείτε σαν ένα απλό καλοκαιρινό ανάγνώσμα χωρίς προεκτάσεις , τότε ίσως περάσετε καλά 3-4 μέρες .
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!